Ce propuneri legislative a avut AUR de cand a intrat in Parlament

Luni, 12 Aprilie 2021, ora 23:45
5867 citiri
Ce propuneri legislative a avut AUR de cand a intrat in Parlament
Propuneri legislative AUR FOTO George Simion/Facebook

Partidul AUR a trecut pragul electoral in urma alegerilor parlamentare din decembrie 2020, iar de atunci a fost adesea in atentia publica prin declaratii si personaje controversate. George Simion, liderul AUR, a initiat opt propuneri legislative in cele patru luni care au trecut de la alegeri, iar cele mai recente vizeaza pandemia de COVID-19.

1. Dezvoltarea infrastructurii rutiere

George Simion a initiat o propunere legislativa privind aprobarea obiectivului de investitii privind dezvoltarea infrastructurii rutiere "Autostrada A7-Siret-Suceava-Dolhasca-Pascani-Bacau-Focsani-Buzau-Ploiesti-Bucuresti".

Initiatorii au fost George Simion si Lucian-Florin Puscasu, deputati AUR. Acestia au solicitat aprobarea de urgenta, motivand ca "constructia de autostrazi in Romania reprezinta starea de urgenta a zilelor noastre".

Printre motivele expuse se numara si ca autostrada nu ar avea un termen de realizare clar definit.

"In documentele CNAIR la stadiul executiei lucrarilor anuale cuvantul planificat ceea ce poate sa insemne ca realizarea va fi amanata la nesfirsit", se arata in motivarea deputatilor.

2. Completarea Art. 138 si a Art. 178 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ

Articolul 138 se refera la desfasurarea sedintelor consiliului local, care sunt publice si care permit cetatenilor fie sa asiste fizic la acestea, fie sa le urmareasca online.

Articolul 178 mentioneaza obligativitatea consiliului judetean de a se intruni in sedinta ordinara cel putin o data pe luna si in sedinta extraordinara de cate ori este nevoie.

Membrii AUR au invocat masurile impuse de pandemia de COVID-19, prin care accesul in institutiile publice a fost limitat, sustinand ca cetatenii nu mai pot participa la sedintele de consiliu si ca astfel le sunt ingradite drepturile deoarece nu pot avea acces la informatii. Astfel, prin actul normativ, solicita ca aceste sedinte sa asigure posibilitatea participarii virtuale.

3. Modificarea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor

Deputatii AUR sustin ca din legea mentionata lipsesc preverile referitoare la garantarea voturilor romanilor aflati in strainatate si ca oamenilor li se cer documente care sa demonstreze resedinta in strainatate, conditii pe care nu le pot indeplini toti romanii deoarece multi sunt in trecere.

Deputatii adauga ca multi romani nu au putut vota la alegerile parlamentare din decembrie 2020 din aceasta cauza si au cerut reglementarea situatiei, astfel incat toti romanii aflati peste hotare in ziua votului sa isi poata exercita dreptul.

4. Modificarea Legii 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale

Deputatii AUR sustin ca bugetul alocat subventiilor partidelor politice a crescut substantial in ultimii ani si ca ar putea sa fie sustinute strict prin donatii si cotizatii. Initiativa vizeaza abrogarea prevederilor legale prin care statul subventioneaza partidele politice, iar banii sa fie alocati sanatatii.

5. Modificarea Legii nr. 344/2006 privind finantarea activitatii paridelor politice si a campaniilor electorale

Deputatii AUR cer modificarea acestei legi astfel incat partidele politice sa aiba posibilitatea de a redirectiona intr-o anumita masura banii alocati din bugetul statului pentru proiecte de interes general.

6. Modificarea si completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor

Deputatii AUR cer modificarea acestei legi astfel incat cadrul tehnic in securitatea si protectia la incendiu sa treaca in subordinea conducerii institutiei si nu a personalului administrativ. Acestia adauga ca, in forma actuala, aceste responsabilitati revin personalului administrativ care are si alte sarcini si ca este "practic imposbil sa impuna respectarea normelor de prevenire si protectie" superiorilor.

7. Propunere legislativa pentru stabilirea unor masuri de protectie sociala in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2

Propunerea vizeaza stabilirea unor masuri suplimentare de protectie sociala in domeniul HORECA si al desfasurarii sau organizarii de evenimente, in contextul situatiei epidemiologice. Astfel, deputatii AUR propun ca, in cazul in care nu depasesc castigul salarial mediu brut prevazut, sucietatile sa beneficieze de o subventie care sa acopere 75% din salariile brute ale angajatilor, alaturi de scutirea de la plata impozitelor si a contributiilor de asigurari restante.

8. Completarea articolului 4 din Legea nr.55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Deputatii AUR propun ca masurile dispuse pe durata starii de alerta care vizeaza limitarea unor drepturi sau libertati fundamentale sa poata fi dispuse pe o perioada de maximum 90 de zile de la instituirea starii de alerta, sustinand ca in momentul actual nu este prevazut un termen limita, "dobandind un caracter permanent".

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#aur, #George Simion AUR, #propuneri legislative , #stiri politice