PSD va depune saptamana viitoare motiune de cenzura impotriva Guvernului Citu. Ciolacu: "Vom duce negocieri inclusiv cu parlamentari PNL"

Luni, 14 Iunie 2021, ora 12:27
3110 citiri
PSD va depune saptamana viitoare motiune de cenzura impotriva Guvernului Citu. Ciolacu: "Vom duce negocieri inclusiv cu parlamentari PNL"

Marcel Ciolacu a anuntat ca PSD va depune, saptamana viitoare, motiunea de cenzura impotriva Guvernului Citu, iar aceasta va fi votata in sesiunea parlamentara actuala. Liderul social-democratilor a adaugat ca vor fi duse negocieri cu toate partidele politice dispuse sa voteze motiunea, inclusiv cu parlamentari PNL. Titlul motiunii este "Romania ESUATA. Recordul "fantastic" al Guvernului Citu".

"Macelul de la PNL s-a terminat? Bun. Ne ocupam de lucrurile serioase. Astazi am finalizat textul motiunii de cenzura la adresa celei mai dezastruoase guvernari din ultimii 30 de ani. E textul cu care vom pleca sa negociem cu alti parlamentari decat cei ai PSD si textul pe care il vom prezenta partenerilor sociali. Titlul motiunii este - Romania esuata, recordul fantastic al Guvernului Citu! In guvernarea de dreapta Romania traieste de o zi pe alta din imprumuturi de zeci de miliarde euro la dobanzi mari, cele mai mari din UE.

Preturile s-au dublat, alimentele de baza au devenit un lux, iar benzina a ajuns la 6 lei pe litru. Fermierii nu si-au primit subventiile. NU se dau bani nici la stat, nici la privat. Acestea nu sunt lucruri fantastice, asa cum spune Guvernul Citu. Guvernul trebuie sa plece pentru ca vrea sa transforme pensia in ajutor de inmormantare. Singurul scop real in PNRR a fost sa incerce sa dospeasca miliarde euro pentru firmele de consultanta sau firmele de casa ale USR si PNL.

Guvernul trebuie sa plece pentru ca a ratat total campania de vaccinare. Ne aflam pe locul 25 din 27 de tari europene, la persoane vaccinate cu prima doza. Acestea sunt motivele pentru care Guvernul Citu trebuie sa plece. Imediat dupa conferinta de presa voi avea o intalnire cu reprezentantii sindcatelor, iar in urmatoarele zile cu cei a patronatelor, IMM-urile, pentru ca motiunea de cenzura sa aiba o sustinere cat mai larga in societate. Consideram ca Romania nu poate fi un stat esuat", a afirmat Marcel Ciolacu, luni la finalul BPN al PSD.

Intrebat daca PSD va negocia si cu parlamentari de la PNL, Ciolacu a raspuns: "Eu sper ca la sfarsitul acestei sesiuni sa scapam de acest Guvern. Vom duce negocieri cu toti cei dispusi sa voteze motiunea de cenzura, de la toate formatiunile politice. De aceea am finalizat textul motiunii. O depunem saptamana viitoare.

Aceasta motiune va fi votata in aceasta sesiune. Ii anunt pe parlamentarii PSD ca, daca trece motiunea, va urma o sesiune extraordinara pentru numirea unui alt Guvern. E normal ca partidul care a castigat alegerile sa vina cu propunerea de prim-ministru. In acest moment e o decizie in PSD, domnul Alexandru Rafila este propunerea de premier. Poate fi si un guvern minoritar. Am exclus colaboarea cu PNL. Cred ca daca va trece motiunea, presedintele Romaniei va intra totusi in spiritul Constitutiei".

Citeste si:
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost implicat în ultimii ani într-o serie de scandaluri, instituția fiind acuzată că adesea ia decizii cu dublă măsură, taxând...
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
În mai puțin de jumătate de lună, parlamentarii se întorc la muncă unde au de rezolvat mai multe urgențe lăsate din urmă precum legile Justiției, Educației sau avertizorilor de...