PSD, noi acuzatii la adresa guvernului: "Drumul spre fericire trece prin pixul premierului Citu si e conditionat de votul pentru candidatul Citu la congres!"

Marti, 13 Iulie 2021, ora 15:26
1724 citiri
PSD, noi acuzatii la adresa guvernului: "Drumul spre fericire trece prin pixul premierului Citu si e conditionat de votul pentru candidatul Citu la congres!"
Premierul a transmis ca rectificarea bugetara nu se va face la partid, pe criterii politice FOTO Faecbook/ Florin Citu

Presedintele PSD Bacau, eurodeputatul Dragos Benea, a condamnat faptul ca Guvernul va face rectificarea bugetara cu o luna inainte de congresul de alegeri din PNL.

Benea a subliniat ca, astfel, presedintii de consilii judetene si primarii liberali vor fi conditionati de premierul Florin Citu sa voteze cu el pentru functia de presedinte al PNL.

"Vesti minunate pentru romani, dar indeosebi pentru primarii si presedintii de CJ-uri de la PNL: drumul spre fericire trece prin pixul premierului Citu si e conditionat de votul pentru candidatul Citu la congres! Asta e logica rectificarii bugetare programate intamplator de Citu in a doua jumatate a lui august, cu fix o luna inainte de congresul PNL", a scris marti, pe Facebook, Dragos Benea.

Eurodeputatul social-democrat l-a acuzat pe Florin Citu ca isi cumpara voturi cu banii publici.

"In declaratiile sale tot mai sforaitoare si mai deplasate, premierul se lauda ca nu imparte banii la partid, dar - in cel mai politicianist si, deopotriva, dubios mod cu putinta - candidatul Citu isi cumpara voturi la congres cu bani publici alocati, discretionar, de pixul prim-ministrului Citu!

Acelasi Citu dadea asigurari ca lupta interna din PNL nu va afecta economia care, oricum, 'duduie': de curand, INS a anuntat ca salariul mediu net a scazut in luna mai cu aproximativ 70 lei, probabil din cauza faptului ca Romania a avut cea mai mare revenire economica din istorie, dupa cum triumfalist a decretat premierul. Iata un motiv in plus ca romanii sa fie fericiti: incepand cu luna mai, au mai putini bani in buzunare", a conchis Dragos Benea.

Citu, promisiune in privinta fondurilor din PNRR

Luni, 12 iulie, la intalnirea cu primarii de municipii, premierul a transmis ca rectificarea bugetara nu se va face la partid, pe criterii politice.

"As vrea sa asigur pe toata lumea ca aceasta guvernare este diferita, de aceea sunt astazi aici sa va asigur ca eu am nevoie de toti primarii si toti presedintii de consilii judetene pentru a dezvolta Romania", a declarat Florin Citu, la intalnirea cu Asociatia Municipiiilor din Romania.

Premierul a apreciat ca banii din PNRR si restul fonurilor europene trebuie atrasi de toata lumea.

"Impreuna cu toti primarii dezvoltam Romania si vreau sa aud de domniile lor care sunt proiectele. La precedenta intalnire am ascultat doleantele primarilor, dar am avut si eu cateva doleante, in special in ceea ce priveste reforma in administratia locala, sa ne uitam la costurile cu cheltuielile de personal, sa ne uitam la alte cheltuieli, sa vedem cum putem sa imbunatatim lucrurile, dar bineinteles ei stiu foarte bine ca i-am sustinut anul trecut cand a fost vorba de acele alocari din impozitul pe venitul global de 64%, in continuare ii voi sustine si vom discuta cum putem sa impartim acesti bani. O sa fie o discutie aplicata", a declarat Florin Citu, inaintea sedintei.

Intrebat daca exista un pericol ca unii dintre primari sa nu primeasca bani pentru proiectele aflate in derulare, premierul a raspuns: "Niciun pericol. Suntem aici sa dezvoltam Romania, nu anumite localitati".

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#PSD, #rectificare bugetara, #congres PNL , #stiri politice
Comentarii
Poza BaronulRed
BaronulRed
rank 4
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Au un fix cu pixelurile...