PSD sare în ajutorul lui Cîțu

Autor: Dan Popa - radio-jurnalist
Vineri, 10 Septembrie 2021, ora 10:47
4011 citiri

După ce timp de 9 luni PSD ne-a tot spus cât de rău este guvernul Cîțu și cum a distrus el țara, și după ce pesediștii înșiși au depus o moțiune de cenzură - care, însă, nu a întrunit numărul de voturi necesar - iată că, ieri, în ședința Birourilor Permanente reunite cu privire la amânarea dezbaterii moțiunii de cenzură, reprezentanții social-democraților au votat pentru amânare!

O opțiune extrem de ciudată pentru un partid de opoziție care, până mai ieri, dorea să dărâme guvernul cel rău care "a făcut atâta rău românilor". PSD va trebui să explice asta electoratului său, care a rămas profund șocat.

E evident pentru oricine că sesizarea CCR-ului în privința semnăturilor “false” e doar un tertip pentru a trage de timp, însă această găselniță nu este produsul brainstorming-ului taberei Cîțu, ci a fost inventat, dacă ne aducem bine aminte, în laboratoarele PSD, pe vremea când social-democrații încercau să subjuge Justiția. E posibil chiar să fie domnul Ciolacu cel care i-a dat ideea “echipei câștigătoare”, pesediștii fiind mult mai experimentați în aceste găselnițe care să ocolească legea decât oricare alt partid.

Totuși, de ce PSD împiedică moțiunea de cenzură a USR+ și AUR?

Sunt mai multe motive. În primul rând, pentru că PSD nu dorește să preia guvernarea în aceste momente dificile. Social-democrații preferă să-i lase pe liberali să-și rupă singuri gâtul, pentru că aceștia vor trebui să ia măsuri nepopulare în ceea ce privește pandemia, dar și în ceea ce privește economia. În al doilea rând, chiar dacă guvernul Cîțu ar cădea – și există șanse să cadă și după Congresul PNL, chiar dacă noul președinte va fi Florin Cîțu – Iohannis ar încredința tot PNL-ului formarea unui nou guvern.

Dar faptul că PSD nu este neutru în această încleștare, deși liderii social-democrați afirmă contrariul, ne face să bănuim un blat între tabăra Cîțu și PSD. Pe lângă asigurarea lipsei de cvorum în Birourile Permanente Reunite, fapt ce ar fi trebuit să împiedice moțiunea să-și urmeze cursul firesc, PSD mai oferă și ajutorul prietenilor de la CCR care, foarte probabil, vor amână cercetarea semnăturilor “false” până când Congresul PNL își va fi ales noul președinte. Adică, pe domnul Cîțu.

Bun, dar ce poate oferi, la schimb, primul ministru? Păi, având în mâna pârghiile puterii și eliberându-se de useriști (care erau o piedică serioasă în calea utilizării arbitrariului), domnul Cîțu poate oferi o felie consistentă din PNDL 3. La o adică, de la 50 de miliarde de lei, ar putea ajunge, dacă e cazul, și la 100 de miliarde, cerând instituțiilor bancare internaționale alte împrumuturi. Nu contează cu ce dobânzi, domnul Cîțu fiind un om generos de fel, dar și pentru că oricum nu-i va returna dânsul, așa după cum știm că e deja obișnuit.

Și iată cum PSD, știind să-și joace bine cărțile, se alege și cu castanele coapte în farfurie, și fără arsuri la mâini.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Florin Citu, #aur, #PNL, #PSD, #Iohannis , #stiri politice