PSD si PD-L se acuza reciproc de folosirea justitiei pentru imagine

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 13:06
438 citiri
PSD si PD-L se acuza reciproc de folosirea justitiei pentru imagine

Liderul PSD Adrian Nastase a formulat o plangere penala catre Procurorul General pe numele deputatului PD-L Mihail Boldea pentru denunt calomnios. In replica, pedelistul a spus ca fostul premier face o actiune de imagine si ca va avea in perioada urmatoare si "alte surprize" din partea sa.

Deputatul PSD Adrian Nastase a formulat catre Procurorul General o plangere penala impotriva deputatului PD-L Mihail Boldea, pe care il acuza de denunt calomnios.

Plangerea fostului premier vine dupa ce Boldea a depus la randu-i, pe 18 august, o plangere penala la Parchetul General in care acuza Cabinetul Adrian Nastase si AVAS de subminarea economiei nationale si abuz in serviciu in cazul privatizarii combinatului siderurgic SIDEX Galati, vandut in 2001 catre Mittal.

"Consider ca plangerea formulata reprezinta un atac nejustificat la adresa mea si a membrilor guvernului pe care l-am condus, atac determinat de campania electorala prezidentiala din acest an, fiind facuta in mod sicanator si fara nici un suport legal.

Continutul plangerii prin care, alaturi de colegii mei, suntem acuzati de fapte deosebit de grave, constituie infractiunea de denunt calomnios", scrie Nastase, in cererea adresata Laurei Codruta Kovesi.

Mai mult, fostul premier sustine ca restructurarea combinatului a fost unul din obiectivele programului PSAL, coordonat de Traian Basescu, iar legile de privatizare au fost adoptate in timpul Aliantei DA.

In replica, Mihail Boldea ii transmite lui Nastase ca nu se lasa intimidat si ca ii pregateste si alte surprize. "Demersul domniei sale poate fi caracterizat in felul urmator: 'cine se scuza, se acuza'. Este un gest de imagine tipic pentru dl. Nastase. Sunt convins ca dansul se va folosi iar de imunitatea parlamentara pentru a scapa de justitie. Il avertizez pe dl. Nastase ca ii pregatesc alta surpriza saptamana viitoare", a declarat Boldea pentru NewsIn.

"In privatizarea SIDEX, lucrurile sunt altfel: aici nu e vorba de termopane, sau de folosirea unor functionari pe post de carausi a unor marfuri din China. Prin comparatie, dl. Nastase cand a vandut combinatul e ca si cum ar fi vandut un Mercedes la pret de Trabant", a mai declarat deputatul PDL de Galati.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#PSD PDL acuza justitie, #Nastase justitie imagine, #Nastase Boldea , #stiri politice