Radu Duda marturiseste ca "lista CNSAS" exista

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 22:06
5464 citiri
Radu Duda marturiseste ca "lista CNSAS" exista
Foto: Realitatea Tv

Principele Radu, care si-a anuntat, joi, candidatura la presedintia Romaniei, a marturisit ca exista o lista a colaboratorilor cu Securitatea, intocmita de CNSAS, document in care apare si numele sau.

"Sunt la curent cu acest lucru din 1996. Aceasta lista a existat. Mi-a fost adusa la cunostinta inca din 1996. Nu stiu cum arata. Prespun ca este legata de turneul facut in Israel, dar nu stiu cum a ajuns numele meu pe aceasta lista", a povestit Radu Duda, joi, la Realitatea Tv.

Totodata, princepele Radu a dat asigurari ca "niciodata" nu a colaborat cu Securitatea. "Pe noi, membrii familiei regale, nu ne-a tratat cu manusi Romania si, daca s-ar fi intamplat asta, lucrurile nu ar fi ramas asa", a adaugat Duda.

Despre sponsorizarea campaniei pentru alegerile prezidentiale, principele Radu al Romaniei Duda, cum scrie in buletinul sau, spune ca nu va folosi bani din fonduri proprii din simplul motiv ca "veniturile sale sunt modeste".

"Campania nu fi din fonduri proprii, nu voi folosi din banii mei pentru ca veniturile mele sunt foarte modeste", a explicat Radu Duda.

Intrebat daca va renunta la statulul independent in functie de ofertele pe care le va primi de la partidele politice din Romania, Radu Duda subliniat ca, asa cum scria in documentul pe care l-a citit joi, "este independent".

"Sunt un candidat independent si e bine sa raman asa. Candidatura mea se bazeaza pe competenta si nu pe scenarii", a adaugat principele.

Principele Radu a declarat joi seara, cu ocazia anuntarii candidaturii sale la Presedintie, ca un independent ofera garantia exercitarii mandatului de sef al statului intr-un mod "nealterat" de posibile interese ale partidului din care a provenit.

"Anunt cu speranta si incredere ca voi candida la functia de presedinte al Romaniei la alegerile din noiembrie 2009. Candidatura unui independent la Presedintie, dezlegat de obligatiile de partid, reprezinta garantia exercitarii nealterate a mandatului.

Reasezarea politica a Romaniei poate sa inceapa de la presedinte. Doar asa Parlamentul, Guvernul, Justitia si partidele politice isi vor putea exercita serviciul in interesul natiunii, fara sa se uite in sus daca fac bine ce fac", a declarat principele.

Argumentele pentru validitatea propriei sale candidaturii au fost axate pe independenta sa in raport cu o forta politica sau alta. In acest sens, Principele Radu a explicat ca presedintele fost membru al unui partid "nu se poate distanta de acel partid, pentru a-i reprezenta pe toti romanii".

"Este primul defect al democratiei in tara noastra. O asemenea persoana ramane legata de obligatiile si interesele partidului sau si cauta sa-l impuna la putere si sa-i creeze oportunitati in detrimentul celorlalte partide si al societatii, in ansamblul ei. El nu este altceva decat un al doilea prim-ministru. Aici este cauza ambiguitatii, stagnarii si conflictelor la varful tarii", a sustinut principele.

Citește și:
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...