Radu Duda: Regalitatea face diferenta intre o Romanie ca un Mall si o tara statornica

Luni, 18 Mai 2009, ora 16:25
2013 citiri
Radu Duda: Regalitatea face diferenta intre o Romanie ca un Mall si o tara statornica

Regalitatea poate face diferenta dintre o Romanie ca un mare Mall si o Romanie ca o tara statornica, scrie Radu Duda pe blogul sau,.

"Noi suntem relevanti astazi nu pentru ca a crescut ascendentul sentimentului monarhic, desi cei 16% pe care i-a atins recent nu sunt deloc de neglijat.

Relevanta noastra sta altundeva: obiectiv vorbind, in faptul ca Romania are nevoie de regalitate ca suma de valori a Statului, traditiei, continuitatii, identitatii si mandriei", scrie Radu Duda, pe blogul sau

Radu Duda a anuntat in ultimul sau post lansarea cartii sale, scrisa in colaborare cu Nicolae Dragusin, "Altfel". Cartea ar fi "neobisnuit de frontala in afirmatii si analize" si face cunoscuta publicului a cincea generatie a Familiei Regale, reprezentata de Principesa Margareta.

Chiar daca sustine ca un membru al vreunei Familii Regale nu ar trebui "sa se exprime explicit si direct in legatura cu oameni si situatii politice", Radu Duda crede ca Romania este in cautarea unei politici cu majuscula iar "Confuzia dintre performanta leadership-ului statal si cel politic este maxima".

Neajunsurile democratiei: instrainarea, manipularea si umilirea oamenilor

Radu Duda mai scrie ca societatea Romaneasca a beneficiat de avantajele democratiei, insa a fost afectata si de neajunsurile acesteia: instrainarea, fragilizarea psihologica si afectiva a societatii, umilirea si manipularea oamenilor.

"Propaganda a ajuns un instrument privat, la indemana oricui are suficienti bani si interes in a o face. Uneori, institutii sau pozitii publice sunt folosite pentru acelasi scop. Regalitatea poate face diferenta dintre o Romanie ca un mare Mall si o Romanie ca o tara statornica", scrie Radu Duda.

Radu Duda si-a anuntat candidatura la alegerile prezidentiale la inceputul lunii aprilie, sustinand ca nu isi propune restaurarea monerhiei si a prezentat strategia sa pentru tara pentru urmatorii 30 de ani, pe care a prezentat-o intr-o brosura de 20 de pagini.

Planul prevede "brazdarea tarii cu autostrazi pe rute avantajoase economic si turistic", "dezvoltarea unei retele turistice" si "dezvoltarea initiativei private", dar si dezvoltarea educatiei si eliminarea coruptiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Radu Duda, #regalitate diferenta, #Romania mall, #tara statornica , #stiri politice