Ziare.com

Raluca Alexandrescu, in Revista 22: Incompatibilitatea politicienilor cu politica

de
Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 23:25

   

Raluca Alexandrescu, in Revista 22: Incompatibilitatea politicienilor cu politica
Un stat care-si devoreaza autoritatea, care-si sapa credibilitatea, care acrediteaza confuzii grave, promovandu-le la rang de reguli, se departeaza, cu fiece gest, de orice substrat democratic autentic.

Cazul senatorului incompatibil Mircea Diaconu, de dragul pensiei caruia a fost ignorata o hotarare judecatoreasca definitiva, a deschis un precedent periculos pentru fragila democratie romaneasca si a dat unda verde unei atitudini nepermise in raport cu institutiile statului. Desi mai apoi, ca o sublima concesie, acelasi senator care vorbea de egalitatea hotilor a anuntat ca nu-si mai depune candidatura pentru un nou mandat, raul cel mare fusese deja facut, scrie Revista 22.

In plan simbolic, al relatiei unui ales cu statul de drept, s-a indus in mod cu totul vicios, inca o data, ideea ca, oricat de definitiva ar fi o hotarare judecatoreasca, ea mai poate fi pusa la indoiala atunci cand interesele tarisoarei sau, mai simplu spus, ale anumitor locuitori ai acestei tarisoare, o cer.

Citeste mai mult despre Incompatibilitatea politicienilor cu politica in Revista 22.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1267 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Care politicieni ?

Toți s-au transformat in Hoți,Tilhari,Șmenari....Acum se așteaptă o nouă șarjă de parlamentari numai buni de invățăcei in arta furtișagurilor !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor