Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Razboi cu propriul popor? (Opinii)

Duminica, 30 Ianuarie 2011, ora 17:33
3202 citiri
Razboi cu propriul popor? (Opinii)
Foto: Arhiva

Dupa ce Executivul a impus curbe de sacrificiu fara precedent unei populatii tot mai saracite, in spatiul public a inceput sa se vorbeasca de razboaie, razbunari, incaierari, conflicte, lupte, atacuri ale Executivului impotriva propriului popor.

Cand insisi oamenii Puterii, precum Th. Stolojan, considera ca sacrificiile puteau fi evitate, cand mari finantisti romani si straini afirma cu calcule riguroase acelasi lucru, cand insusi guvernatorul BNR crede ca ridicarea cotei TVA la 24% a fost o greseala, ne-am fi asteptat ca un conducator rational sa renunte la masurile inutile.

Nu s-a intamplat. Din contra. Dl. presedinte, perceput, asa cum a dorit, ca singur posesor al fraielor Puterii, isi anunta supusii ca a imprumutat iarasi in numele lor alte miliarde de euro pe langa cele 20, ca de maine profesorii, medicii, functionarii... vor avea salariile taiate cu 25%, in fapt cu peste 37%, iar Guvernul, Parlamentul, puteri independente intr-un stat de drept, se si conformeaza hotararilor Domniei Sale ca pe vremea defunctei Mari Adunari Nationale.

Majoritatea de stransura, incropita din alesi cumparati ori momiti de la alte partide, s-a comportat slugarnic-duplicitar, netinand cont de Opozitie, ca si cum ar reprezenta doar interese proprii, nu ale intregului popor.

Nenorocirea taierilor a survenit dupa ce impozitul forfetar facuse si el multe mii de victime, iar inflatia ranjea satisfacuta dupa colt, mai vioaie ca niciunde.

Rand pe rand ghilotina Puterii a retezat veniturile celorlalte categorii sociale, militari, politisti, personal auxiliar, pensionari, someri, asistati, copii, oameni cu dizabilitati, mame... Scapa cine poate, si-au zis dezmostenitii sortii, adresandu-se instantelor de judecata, si asa sufocate de nesfarsitele procese pentru revendicarea proprietatilor confiscate de fostul regim.

Presa se inflameaza in termeni duri: oprimare, tragedii, catastrofe, dezastru, armata de ocupatie, iresponsabilitate, rezistenta, supravietuire, calai, golanie, tiranie, dictatura... Semn ca poporenii percep recesiunea economica si strangerea curelei ca pe o pedeapsa fara noima, o razbunare pentru fapte numai de Voda stiute.

Nimeni nu e dispus sa accepte reforme ale statului cand singurele lor efecte sunt saracirea si lipsirea de drepturi ale celor abia scapati de jugul ceausist. Ca urmare, huietul asurzitor al huiduielilor s-a pravalit asupra bravilor diriguitori la Iasi, Focsani, Galati, Arges.

Rautaciosii zic ca au huiduit mai abitir tocmai aplaudacii carati cu autocarele din judetele vecine ca sa faca o baie de multime dl. Basescu de Ziua Unirii. Tocmai cand vantul schimbarii matura dictaturile din tarile arabe si musulmane. Moment al adevarului peste care nu se va putea trece usor.

S-a obtinut ce s-a vrut: un popor invins, ajuns la cheremul unei puteri politice autoritar-discretionare. Cand romanii simt o forta irationala asupra-le, singura reactie este reintoarcerea cu fata la Dumnezeu, nu revolta. De aceea biserica stramoseasca tace.

Intotdeauna insa vremurile de restriste au provocat ca si azi bajenirea. Dar nicicand de o asemenea amploare. Istoria noastra consemneaza destule secole de asuprire, de obicei, a unui cotropitor strain, dar arareori a unuia intern.

La ultimele alegeri, romanii au imbratisat doctrina raului mai mic perorata de creiere portocalii interesate si, cum era de asteptat, au dat peste cel mai mare rau postdecembrist.

Ca in orice tara in care legea bunului plac a ajuns principiu de guvernare, manipulatori bine scoliti, pe vechi, la Maskirovka, pe nou, la Academy of Political Studies, ne dirijeaza prin zvonaci: ba ca avem cei mai buni guvernanti din lume(!), ori ca Zeus e nemultumit de propriul popor devenit insuportabil, ba ca sa ne vedem de saracia noastra ca ne paste iar foametea, sau ca fiecare lider al opozitiei poate fi arestat oricand pe baza de dosar pregatit din vreme...

Cineva se joaca cu vietile romanilor. Ca la poker.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#guvernare, #basescu taieri salarii, #basescu guvernare pdl, #taieri pensii salarii , #stiri politice
Comentarii
Poza Theman
Theman
rank 5
Mi-as dori sa-mi spuna autorul cati dintre saraci actuali erau bogati pe vremea lui nastase
C
Cronos
rank 3
huietul asurzitor al huiduielilor s-a pravalit [...] la Iasi, Focsani, Galati, Arges.