Remus Cernea ameninta cu CEDO, daca nu va fi lasat sa candideze

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 23:31
1589 citiri
Remus Cernea ameninta cu CEDO, daca nu va fi lasat sa candideze

Tribunalul Bucuresti a admis miercuri contestatia facuta de Remus Cernea impotriva deciziei Biroului Electoral de Circumscriptie al Municipiului Bucuresti de respingere a candidaturii sale la Colegiul 19 si a decis trimterea cauzei la Curtea Constitutionala.

Remus Cernea a declarat pentru NewsIn ca spera sa aiba de data aceasta castig de cauza de la CCR. "S-ar putea sa fie mai multe sanse de data asta. Daca CCR va respinge solicitarea mea, ne vom adresa CEDO pentru ca nu am fost lasat sa candidez in cele doua colegii. De fapt e un mijloc de presiune pentru a se schimba legea", a aratat el.

In contestatia depusa la instanta, impotriva Deciziei nr. 4, din 6 aprilie 2010, emisa de Biroul Electoral de Circumscriptie al Municipiului Bucuresti, Circumscriptia electorala nr.42, Remus Cernea le-a cerut magistratilor sa trimita dosarul la Curtea Constitutionala, pentru stabilirea constitutionalitatii a trei articole din Legea nr. 35/2008.

Astfel, Cernea a ridicat exceptiile de neconstitutionalitate a articolului 48 alin. 17, care stabileste ca la alegerile partiale nu pot candida independentii, a articolului 29 alin. 5, privind constituirea unui depozit de cinci salarii minime pe economie si a articolului 31 raportat la articolul 30, privind depunerea unui numar de semnaturi din partea a minim 4% dintre cetatenii cu drept de vot din colegiu.

De cealalta parte, Remus Cernea le cere judecatorilor sa ii admita contestatia si, in consecinta, sa ii fie acceptata candidatura ca independent pentru functia de Deputat la Colegiul uninominal nr. 19 al Circumscriptiei electorale nr. 42 (Bucuresti).

Remus Cernea a depus contestatia miercuri, la Tribunalul Bucuresti, aceasta judecandu-se in regim de urgenta.

Cernea s-a inscris si la alegerile partiale din colegiul 1 de la inceputul anului, insa candidatura sa a fost respinsa. Cernea a atacat decizia in instanta, iar Tribunalul Bucuresti a admis, pe 30 decembrie 2009, in sedinta publica, exceptia de neconstitutionalitate a Legii 35/2008 invocata de Remus Cernea, in legatura cu respingerea candidaturii sale la alegerile partiale pentru Camera Deputatilor din Colegiul 1 Bucuresti, si a decis sa trimita dosarul la CCR, pentru solutionarea acesteia.

Curtea Constitutionala a respins insa exceptia de neconstitutionalitate ridicata de acesta.

Citește și:
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a exprimat convingerea joi, 6 octombrie, că moțiunea simplă iniţiată de USR şi semnată și de parlamentarii Forţa Dreptei împotriva sa nu va trece....
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după anexarea celor patru regiuni ucrainene, demers considerat ilegal de...