Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Ridzi a dat o declaratie de cinci pagini la Parchetul General (Video)

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 13:05
1153 citiri
Ridzi a dat o declaratie de cinci pagini la Parchetul General (Video)

Monica Iacob Ridzi a parasit Parchetul General dupa doua ore, spunand ca a dat o declaratie de cinci pagini in fata procurorilor prin care si-a sustinut plangerea facuta pe numele a noua parlamentari din comisia care a anchetat-o.

Fostul ministru al Tineretului si Sportului a declarat ca nu vrea ca, prin aceasta plangere, sa abata atentia de la dosarul pe care il are la DNA. In legatura cu ancheta de la DNA, Ridzi a spus ca aceasta este intr-un stadiu avansat, dar ca nu a mai fost chemata de procurori.

Fostul ministru i-a acuzat pe membrii comisiei de ancheta de incalcarea regulamentului Camerei Deputatilor prin efectuarea unor cercetari in paralel cu DNA. Ridzi a explicat ca ancheta DNA este confidentiala si, prin urmare, parlamentarii nu trebuiau sa faca cercetari in paralel.

Monica Iacob Ridzi a venit, luni, la Parchetul General, unde a fost citata in legatura cu plangerea facuta impotriva membrilor Comisiei parlamentare care a anchetat-o, comisie despre care fostul ministru a declarat ca a functionat ilegal, avand in vedere ca exista deja o ancheta a DNA.

Ridzi a spus, la intrarea in Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca a adus trei seturi de documente care sa probeze afirmatiile sale si i-a acuzat pe deputatii care au facut parte din comisia de ancheta de abuz in serviciu si instigare la marturie mincinoasa.

Monica Iacob Ridzi a adus la Parchet o corespondenta intre Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si Comisia parlamentara de ancheta, din care rezulta ca deputatii din comisie stiau de existenta cercetarilor la DNA, dar au continuat sa faca cercetari in paralel, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

De asemenea, fostul ministru al Tineretului si Sportului a depus la Parchet si copii ale stenogramelor din comisie, de unde reiese ca mai multi deputati le-au spus colegilor din comisie ca trebuie oprita ancheta, avand in vedere ca aceasta se suprapunea anchetei DNA.

O alta proba adusa de fostul ministru este un raspuns al Garzii Financiare la o cerere a comisiei parlamentare, de a-i trimite o serie de documente, prin care se evidentiaza ca DNA a inceput ancheta in cazul Zilei Tineretului. In raspuns se arata ca "referitor la adresele dumneavoastra la Garda Financiara, va comunicam ca efectuarea verificarilor la societatile nominalizate de dumneavoastra se fac la solicitarea DNA. Astfel, Garda Financiara a solicitat acestei institutii acordul cu privire la transmiterea documentelor solicitate.

DNA ne precizeaza ca toate procesele verbale de constatare si inscrisurile rezultate in urma verificarilor constituie mijloace de proba in procesul penal in cauza, iar acestea vor fi puse la dispozitie, integral si exclusiv, doar Directiei Nationale Anticoruptie, pastrand totodata confidentialitatea".

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi a facut plangere penala la Parchetul General pe numele membrilor comisiei de ancheta, dar nu si pe cel al democrat-liberalilor, acuzand abuzul in serviciu si incercarea de a determina marturia mincinoasa, au declarat pe 16 septembrie, pentru NewsIn, surse judiciare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Monica Iacob Ridzi, #declaratie Parchetul General , #stiri politice