Romanii au ales: Bucatarul, haiducul, Laba si Muia

Duminica, 08 Iunie 2008, ora 14:50
14475 citiri
Romanii au ales: Bucatarul, haiducul, Laba si Muia

Care este avantajul de a trai intr-un oras mic si a candida la Primarie? Oamenii te aleg pentru ca te cunosc, iti stiu casa, gradina, sotia, copiii, au incredere in tine si, chiar daca uneori esti mai excentric ei te voteaza pentru ca esti "baiat bun".

Asta s-a demonstrat si in prumul tur de scrutin al alegerilor locale de saptamana trecuta cand oamenii din provincie si-au ales in unanimitate aproape cei mai trazniti primari.

Primarul bucatar, judokan, politist si petrecaret

De exemplu, locuitorii comunei argesene Babana l-au reales pe Bebe Ivan, primarul campion national la judo, fost ofiter de politie si care nu se da in laturi din a se maimutari la petrecerile orasului purtand peruci colorate sau pantaloni de piele.

Desi a trecut in urma cu cateva luni de la PRM la PNL, oamenii nu au tinut cont de partid ci au votat omul, Ivan fiind reales cu 80%.

Cu doua zile inainte de alegeri, edilul a fost la un pas de a-si pierde viata in timp ce incerca sa ajute la stingerea unui incendiu. Bebe Ivan este si un foarte bun bucatar ceea ce a determinat o reactie fireasca oarecum ... cresterea in greutate. Astfel, edilul, in urma cu cateva luni, s-a dus la o clinica din Oradea pentru a fi supus unei operatii de liposuctie.

De cativa ani, in fiecare primavara, primarul din Babana organizeaza o intrecere de ATV-uri, la care nu ezita sa ia parte, fiind pilot impatimit.

Ce-i drept, lectii de nonconformism cu priza la electorat a luat de la Florin Calinescu, actor cu care este foarte bun prieten si care isi are radacinile in zona.

"De cand ma stiu, am incercat sa fiu eu insumi. Consider ca fiecare are libertatea de a se exprima asa cum stie el mai bine, evident, fara a-i deranja prea mult pe cei din jurul sau. Nu ma consider 'altfel' daca ma imbrac nu stiu cum sau daca ajut un om si ma trezesc la spital. Asta sunt eu!", a declarat Bebe Ivan pentru Evenimentul Zilei.

Primarul cu aura de pe zidul bisericii

Gheorghe Stancu, primarul PSD al comunei argesene Bascov, va ramane in amintirea tuturor pentru faptul ca apare pictat pe tabloul votiv al unei biserici sin comuna alaturi de de preotul paroh, PS Calinic, episcopul Argesului, si doi dintre sponsori.

"Am fost pictat pentru ca eram iubit de oameni. Cei mai multi bani pentru construirea acelei biserici au venit de la Primarie. Dupa ce s-a facut mare tam-tam, am luat hotararea acum cateva luni de a se sterge acel tablou si de a fi inlocuit doar cu chipurile lui PS Calinic si ale sponsorilor", a declarat primarul.

Primarul haiduc si "band-ul" de consilieri

Primarul Constantin Draghici din Amarasti, Valcea, sau Haiducul Costel, cum ii spun localnicii, a castigat din primul tur pentru a doua oara consecutiv.

De ce Haiducul? Porecla i se trage de la pozitia de lider al renumitului grup vocal "Haiducii din Amarasti", format cu precadere din functionarii primariei, care au la activ doua albume.

Draghici este bucuros ca a castigat din nou primaria pentru ca, spune el, poate sa finalizeze proiectele incepute in mandatul trecut.

Laba si Muia, alesii bistritenilor si timisenilor

Locuitorii din comuna Bistrita Bargaului, judetul Bistrita-Nasaud, si cei din Cheveresul Mare, judetul Timis, au ales sa fie condusi de primarii Vasile Laba si, respectiv, Marcel Muia.

Candidat din partea PDL la Primaria Bistrita Bargaului, Vasile Laba si-a promovat sloganul electoral "Noi ne tinem de cuvant" si a castigat alegerile din primul tur, cu 86,73% din voturi.

Alegatorii din localitatea timiseana Cheveresul Mare au considerat ca Muia este cea mai buna alegere si pentru urmatorii patru ani. Candidat din partea PSD, Marcel Muia a fost reales in functia de primar cu peste 70% din voturi.

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#primari, #provincie, #nonconformism, #bucatar, #haiduc, #Marcel Muia, #Vasile Laba , #stiri politice
Comentarii