Romanii din Italia comit noi infractiuni

Luni, 05 Noiembrie 2007, ora 09:00
4088 citiri
Romanii din Italia comit noi infractiuni

Presa din Italia prezinta noi infractiuni comise de romani in Italia, dupa ce autoritatile au inceput sa puna in aplicare decretul-lege ce permite expulzarea cetatenilor comunitari care reprezinta o amenintare pentru siguranta publica, informeaza NewsIn.

Astfel, potrivit Agrigento Notizie, politia din Menfi a arestat duminica un roman in varsta de 17 ani pentru jaf armat, dupa ce acesta a incercat sa fure incasarile unui pub. Se pare ca intre patronul barului si tanar ar fi avut loc o altercatie, in urma careia romanul a fugit. Ulterior, el a fost gasit de fortele de ordine si a fost arestat impreuna cu mama sa, in varsta de 40 de ani. Aceasta a fost acuzata de detinere ilegala de arme si pentru ca a opus rezistenta in momentul arestarii.

Alti cinci romani, printre care o femeie, au fost arestati la Torino dupa ce au furat masina unui conational, potrivit ANSA. Cei cinci au amenintat victima ca vor demonta autovehiculul si il vor trimite in Romania, daca nu le va da 3.000 de euro. Potrivit primelor informatii, niciunul dintre hoti nu are antecedente penale.

Totodata, Corriere Canadese anunta in pagina sa electronica ca cinci romani surprinsi in flagrant de politia din Messina in timp ce incercau sa fure o banda rulanta au fost condamnati la un an si sase luni de detentie.

La Venetia au fost arestati alti doi romani dintre care un minor, care aveau asupra lor materiale furate de la Capitania portului. Un alt roman a fost retinut de autoritati la San Dona di Piave, tot pentru furt.

Trei romani au fost arestati si la Friuli, in timp ce transportau un scuter demontat, furat de la o conationala din Florenta.

Autoritatile din Milano au arestat 571 de romani incepand din 1 ianuarie 2007, potrivit statisticilor politiei din 31 octombrie. Potrivit informatiilor furnizate de autoritati, activitatea infractionala a romanilor se concentreaza in special pe furturi: 189 de persoane au fost arestate pentru furt, iar alte 168 pentru tentativa de furt.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...