Să ne aștepte, oare, soarta Bielorusiei?

Autor: Dan Popa - radio-jurnalist
Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 10:02
6919 citiri

Primul ministru Nicolae Ciucă a anunțat că, până pe 31 martie 2022, SIIJ se va desființa, dar se va înființa o altă structura, care să preia dosarele de la aceasta. Adică, se va face ceea ce UDMR propusese încă de pe timpul guvernului precedent.

În practică, SIIJ își va schimba doar numele, pentru a crea iluzia că a fost desființată. Nici nu ne așteptam la altceva din partea PSD și a UDMR, principalii arhitecți ai acestui instrument de represiune a magistraților. Doar PNL se prefăcea că ar dori sincer desființarea ei. În realitate, liberalii trag de timp de doi ani de zile, găsind mereu pretexte pentru a amâna la infinit această cerință a Comisiei Europene. Cred că nu mai e nevoie să explic de ce.

Între timp, nu putem să nu observăm că Justiția română a schimbat macazul. De când Laura Codruța Koveși a fost mătrășită de Klaus Iohannis, DNA și DIICOT au intrat în stand-by și au rămas așa până astăzi. În schimb, Justiția achită în fiecare zi infractori, pe bandă rulantă. Odată cu revenirea la putere a PSD și întovărășirea acestuia cu PNL, vom asista foarte probabil la o accelerare a achitărilor și o canalizare a activității procurorilor către marea infracționalitate, respectiv a bunicuțelor care vând, la colțul străzii, mărar și pătrunjel de contrabandă, fără casă de marcaj.

În ultimul timp, social-democrații au început să-și adune colegii penali rătăcitori prin alte partide. Este și cazul lui Marian Neacşu, condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, care migrase la Pro România după ce fusese dat afară din PSD, și căruia i s-a oferit - nici mai mult, nici mai puțin - decât postul de Secretar General al Guvernului. De asemenea, se pare că și Victor Ponta va fi reprimit și, odată cu el, probabil și toți ceilalți colegi de suferință din Pro România. Asta nu poate decât să amenințe și mai multJustițiea, pentru că aceștia se vor adăuga la corul vocilor anti-justiție deja existent în PSD.

De această dată, însă, nu cred că vom mai asista la mutilări grosolane ale legilor Justiției, pentru două motive. Unul este că legile au fost deja modificate în mod convenabil de Tudorel Toader și de echipa de căutători de găselnițe a lui Florin Iordache, al doilea este că nimeni nu prea va mai avea curajul să se atingă de mai marii zilei, pentru că ei dețin toate pârghiile puterii în acest momentși le pot crea mari necazuri magistraților care eventual ar îndrăzni să se hazardeze, mai ales că SIIJ nu se va desființa, așa cum am spus deja, ci își va schimba doar denumirea.

Și iată cum Klaus Iohannis a dat o lovitură de moarte statului român și, probabil, unei generații întregi. Pentru că o dată ce Grupul Infracțional Organizat format din PSD, PNL și UDMR vor prelua total puterea în România, foarte probabil vor dori să o și păstreze la infinit. Atunci când veți vedea că băieții ăștia încep să modifice legile și Constituția, să știți și de ce: ca să poată fura fără frică și ca să se poată perpetua la putere. Asta își doresc de mult, dar e pentru prima oară când li se oferă această șansă.

Și dacă cineva crede că democrația, odată instaurată, durează pentru eternitate, îl asigur că se înșeală amarnic. Uitați-vă ce s-a întâmplat cu democrația în Bielorusia.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#nicolae ciuca, #UDMR, #guvern, #Victor Ponta, #pro romania , #stiri politice