Ziare.com

Scrisoarea presedintelui despre referendum a ajuns la Camere

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 17:14

   

Scrisoarea presedintelui despre referendum a ajuns la Camere
Scrisoarea presedintelui despre referendum a ajuns la ambele Camere, au declarat reprezentanti de la cabinetele presedintilor Camerei si Senatului.

Scrisoarea urmeaza sa se discute intr-o sedinta a Birourilor Permanente reunite, au delarat sursele pentru NewsIn.

Potrivit procedurilor parlamentare si constitutionale, odata propus referendumul de catre seful statului, nimeni nu poate modifica data sau tema acestui demers. Practic, Parlamentul trebuie sa ia act de solicitarea presedintelui, iar, mai apoi, Guvernul trebuie sa se ocupe de organizarea referendumului.

Articolul 90 din Constitutie spune ca "presedintele Romaniei, dupa consultarea Parlamentului, poate cere poporului sa-si exprime, prin referendum, vointa cu privire la probleme de interes national".

De asemenea, art. 11 din legea referendumului spune ca problemele care se supun referendumului si data desfasurarii acestuia se stabilesc de Presedintele Romaniei, prin decret.

Legea referendumului mai arata ca punctul de vedere al Parlamentului asupra referendumului initiat de Presedintele Romaniei urmeaza sa fie exprimat, printr-o hotarare adoptata in sedinta comuna a celor doua Camere, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.

Sursa: rNews

Articol citit de 948 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Demult trebuia facut acest gest.....

.....numai ca acum este momentul prielnic,fara cheltuieli suplimentare. E bine si acum.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor