Ziare.com

UPDATE Judecatorii de la Inalta Curte au hotarat, in unanimitate, sesizarea CCR in legatura cu legea care impoziteaza pensiile speciale

Joi, 18 Iunie 2020, ora 19:19

   

UPDATE Judecatorii de la Inalta Curte au hotarat, in unanimitate, sesizarea CCR in legatura cu legea care impoziteaza pensiile speciale
UPDATE Sectiile Unite ale ICCJ au decis joi, 18 iunie, sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, care ar interzice liberarea conditionata de criminalilor si violatorilor, respectiv in legatura Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aceasta din urma cuprinzand si impozitarea pensiilor speciale ale magistratilor.

In legatura cu Legea prin care se impoziteaza pensiile speciale, obiectia de neconstitutionalitate a ICCJ "priveste actul normativ in intregime, retinandu-se de catre Sectiile Unite atat vicii de neconstitutionalitate de natura extrinseca, cat si intrinseca". Astfel, Sectiile Unite au retinut ca se impune a fi examinate de catre Curtea Constitutionala, in esenta, urmatoarele critici:
- Sub aspect extrinsec: sunt incalcate dispozitiile art. 1 alin. (5) si ale art. 73 alin. (3) lit. l) din Constitutie, intrucat, printr-o lege adoptata dupa procedura prevazuta pentru legile ordinare se modifica implicit dispozitiile unei legi organice, respectiv Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, cu modificarile si completarile ulterioare, fiind totodata nesocotite decizii succesive ale Curtii Constitutionale in acest domeniu, ultima fiind decizia nr.153/2020; sunt incalcate dispozitiile art. 75 alin. (1) cu referire la art. 73 alin. (3) lit. l) din Constitutie, legea in cauza fiind supusa dezbaterii si adoptarii Senatului, ca prima Camera sesizata, iar Camera Deputatilor a fost Camera decizionala, contrar normelor constitutionale invocate, care stabilesc o alta procedura in privinta reglementarilor referitoare la statutul judecatorilor si al procurorilor; sunt incalcate dispozitiile art. 134 alin. (4) din Constitutie, legea fiind adoptata cu incalcarea exigentelor legale si constitutionale referitoare la solicitarea avizului Consiliului Superior al Magistraturii.

- Sub aspect intrinsec: este incalcat principiului statului de drept, statuat de art. 1 alin. (3) din Constitutie, in componenta sa referitoare la principiul impunerii fiscale juste si echitabile prevazut de art. 56 alin. (2) din Constitutie, precum si incalcarea principiului egalitatii statuat de art. 16 din Constitutie si art. 14 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale; instituirea taxei contravine principiului independentei judecatorilor, consacrat de art. 124 alin. (3) din Constitutie; instituirea taxei are un caracter nejustificat prin raportare la dispozitiile art. 53 alin. (2) din Constitutie si incalca principiul proportionalitatii si suprematiei legii; avand in vedere caracterul nejustificat al masurii, instituirea taxei suplimentare este de natura sa incalce si dispozitiile art. 44 din Constitutie, precum si pe cele ale art. 1 din Protocolul nr. 1 la CEDO.

Sectiile Unite au avut in vedere jurisprudenta in materie a Curtii Constitutionale (deciziile nr.6/1993, nr.3/1994, nr.3702012, nr.686/2016, nr.538/2017, nr.586/2018, nr.702/2019, nr.20/2020 si nr.153/2020), cat si jurisprudenta in materie a Curtii Europene a Drepturilor Omului (Stec si altii c. Regatului Unit, Rasmussen c.Poloniei, Kjartan Asmundsson c.islandei, Muller c.Austriei, Gaygusuz c.Austriei, Buchen c. Republicii Cehe), a Curtii de Justitie a Uniunii Europene (Kobler c.Austriei - C-224/01), legislatia relevanta a Uniunii Europene, precum si diferite documente internationale privind statutul si garantiile de independenta a judecatorilor.

Obiectiile ICCJ in ceea ce priveste Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, prin care se interzice liberarea conditionata a criminalilor si violatorilor, sunt urmatoarele:
- Sub aspect extrinsec: sunt incalcate prevederile art. 61 alin. (2) si a art. 75 din Constitutie, referitoare la principiul bicameralismului, forma adoptata de Camera Deputatilor continand o modificare de esenta in materia liberarii conditionate, prin care se exclude vocatia la liberare conditionata a persoanelor condamnate pentru savarsirea anumitor infractiuni, desi aceasta modificare nu a format obiectul dezbaterii si adoptarii in Senat (prima Camera sesizata).
- Sub aspect intrinsec: sunt incalcate dispozitiile art. 1 alin. (5) din Constitutie referitoare la exigentele privind calitatea legii, in special prin dispozitiile articolului unic pct. 1 [art. 100 alin. (7) din Codul penal), intrucat excluderea de la liberare conditionata a persoanelor condamnate pentru savarsirea infractiunilor prevazute in art. 214 - 216 din Codul penal si mentinerea beneficiului liberarii conditionate pentru infractiuni contra persoanei a caror gravitate rezulta din prevederea unor limite de pedeapsa net superioare este de natura sa afecteze coerenta legislatiei penale, intr-o maniera incompatibila cu exigentele legii fundamentale. Spre exemplu, persoana condamnata pentru folosirea serviciilor victimei traficului de persoane sau a traficului de minori (art. 216 din Codul penal) ar fi astfel exclusa de la vocatia la liberare conditionata, desi persoana care savarseste infractiunea mai grava de trafic de persoane sau de trafic de minori ar putea beneficia de liberarea conditionata. In analiza efectuata, Sectiile Unite au avut in vedere si jurisprudenta in materie a Curtii Constitutionale (deciziile nr.61/2018, nr.561/2018, nr.404/2019).

Stirea initiala:
Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatorul Alina Corbu, si-a convocat colegii pentru o intalnire in sectii unite pentru joi, la ora 15.00, pentru a decide daca sesizeaza Curtea Constitutionala in legatura cu legea prin care pensiile speciale vor fi impozitate cu 85% peste pragul de 7000 de lei.

Sedinta judecatorilor instantei supreme va avea loc in sistem de videoconferinta.Pe langa analiza oportunitatii sesizarii CCR in legatura cu impozitarea pensiilor speciale, judecatorii s-ar mai putea adresa instantei de contencios constitutional si in chestiunea exceptarii de la eliberare conditionata a mai multor categorii de infractori, un alt proiect de lege adoptat miercuri de Parlament.

Plenul Camerei Deputatilor a dat, miercuri, vot favorabil proiectului de lege pentru impozitarea pensiilor speciale. Legea, formal una pentru "modificarea si completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal", are ca obiect instituirea unei taxe pe veniturile si indemnizatiile pentru limita de varsta.

Proiectul a fost adoptat cu 307 voturi "pentru" si doar unul "impotriva", apartinandu-i unui

Camera Deputatilor a fost decizionala in cazul acestei legi, astfel ca actul normativ ar trebui sa fie contestat la CCR in maximum cinci zile, in caz contrar el plecand la Presedintie pentru promulgare.

Tot miercuri, Camera Deputatilor a votat si o modificare a Codului penal, prin care persoanelor condamnate pentru o serie de infractiuni cu violenta nu le va mai fi permisa eliberarea conditionata.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 13998 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
43 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Foarte simplu

"Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decat altele." George Orwell in Ferma animalelor (1945).

https://youtu.be/B33RZVPvcfA

 

INCA O GAINA MOARRTA a aruncat la noi in curte Parlamentul si care

a declansat iadul in tagma marilor potentati care , nu accepta nici macar o iddioata stratagema , cand se face o impozitare (85%) ? unei infime parti a unei sume colosale din care ar trai pensionari ...vreo 20 !!!!!!

Daca societatea RO este una foarte divizata cred ca este timpul ca cei care voteaza sa nu-si mai bata joc de vot cand , poate , am ajuns la o celebra vorba ...capitalismul asta iti da funia cu care sa te spanzuri ajutat de fostii comunisti , azi MARII PATRIOTI !

 

Foarte simplu

Urmeaza etapa a 2-a din planul mafiei PSD : slugile mafiei PSD de la CCR vor declara legea neconstitutionala !
Mafiotii PSD o vor face pe suparatii : noi am vrut, dar nu s-a putut !
Dupa care isi zic in barba : iar i-am pacalit pe prostii astia ca sa ne voteze !

 

Nu CCR e de vina pentru o lege facut special neconstitutionala

Trebuie gasite alte solutii pentru a descuraja pe cei carora legea le da dreptul al pensii speciale sa le si solicite.
Adica sa ajunga pensia speciala mai mica decat cea pe baza de contributivitate.

CCR sa invite si alti borfasi in vizita de lucru,

Nu doar pe Dragnea Liviu.
Bunaoara pe Vilcov, cel cu procese uitate de ani.

Vin rușii!

Posibil să treacă Legea, cat s-ar imprumuta Cițu la cele mai mari dobanzi din UE, nu mai sunt parai, acesta este motivul! In rest, moda cu "specialele" aparține UE, nimeni văd că nu spune acest lucru!

adica o pensie de 2000 Euro nu va ajunge?

in conditiile in care salariul mediu este de 500 Euro?
Trebuie sa existe bunul simt - in Germania pensia este de 1500 Euro iar voi doriti sa aveti peste 2,000 Euro?
Constitutional toti cetatenii Romaniei sunt egali - cum poate sa fie cineva egal cand are salariul 500 de Euro si alti cetateni au peste 2000 de Euro - pensie?
Cum poate sa fie constitutional cand pensia pentru aceeasi activitate este mai mare decat salariul?

daca ar avea notiuni elementare de drept

postacii nu s-ar mai da in stamba in fiecare zi. dar isi etaleaza prostia in intelighentia lor. un filtru in plus nu conteaza, inainte de promulgare si ulterior probabil contestare. daca nu stapaniti notiunea de discriminare, ar fi bine sa puneti mana pe carte. nu poti impozita la unul care a fost director de aeroport si incaseaza azi, 15.000 lei pensie cu 10%, cu 10 la suta si la un pensionar magistrat cu 85% peste ce depaseste 7000 lei. mai ales in conditiile in care nu i-ai recalculat la magistrat pensia din nou pe principiul contributivitatii. legea populista este proasta ca si toata clasa politica care a votat-o in frenezia dupa castig electoral.

 

Mai medgidie, știi cum se zice,...

..."porstul pana nu-i fudul...
CONTRIBUTIVITATEA trebuie PLAFONATA!
Si trebuie plafonata pana la o valoare care sa corespunda pensiei maxime contributive pe care o poate suporta bugetul statului, inclusiv in perioade de criza!
Pensia e ca sa trăiești la bătranețe, nu ca sa te imbogățești, nici ca sa-ți intreții din ea tot neamul de trantori!
Ca sa te imbogățești, tragi tare in perioada de ACTIVITATE, nu pe post de boșorog in fata televizorului! Nu infometand pe imensa majoritate a pensionarilor!

* * *

- moare de foame si nici apa n'are ! :o)))

"UPDATE Judecatorii de la Inalta Curte au hotarat, in unanimitate, sesizarea CCR in legatura cu legea care impoziteaza pensiile speciale"

Singapore: pensiile sunt uninominale, EXCLISIV contributive!!!

Banca care le administreaza: C.P.F. (Central Provided Found) primeste lunar: contributia procentuala a salariatului + contributia procentuala a angajatorului. Procentul contributiv este stabilit de C.P.F. si nu este negociabil! Fiecare contributor primeste lunar un raport C.P.F.: 1) citi bani are in cont, 2) in ce au fost investiti banii din cont, 3) cit au cistigat banii din cont, 4) cistigul este impozitat: cit ia statul din cistig si cit ramine cistig contributotului. Final: 1)din acest cont contributorul nu poate retrage bani inainte de virsta retragerii din activitate: 65-69 ani. Dupa retragerea din activitate contributorul primeste 5%/an din BANII LUI!!

Ciolanarii, care traiesc cu pensii de 15.000E/luna nu vor sa dea

un leu pentru a mari pensiile celor care iau 150E/luna. Un ciolanar din magistratura castiga de 100 x mai mult decat un roman obisnuit care si-a rupt spinare in fabricile si uzinele Romaniei. Si cand te gandesti ca acesti ciolanari au fost jumatate din viata slugile preaplecate ale sistemului ceausist. Taiati pensiile speciale, taiati pensiile speciale, taiati pensiile speciale. Trebuie sa se termine cu aceasta nedreptate uriasa.

 

Legea e partial morala, dar evident neconstitutionala !

De ce partial morala?
Pentru ca lasa pensii nesimitit de mari unor categorii de persoane care au avut doar norocul sa fie angajati in sectoare cu putere de influenta asupra parlamentului. De ce un ITst sau sofer de la tribunal sau parlament trebuie sa aiba o pensie muuult mai mare decat un ITst sau sofer de la o firma privata? Astia nu sunt deloc afectati de impozitarea pensiilor de peste 7000 de lei.

De ce neconstitutionala?
Pentru ca se refera doar la o categorie de persoane. In principiu legi speciale pentru pensii speciale se pot impozita prin legi speciale de impozitare. dar CCr va respinge asta.

SOLUTIA:
Impozitarea tuturor veniturilor (pensii sau salarii) cu acelasi procent. Nu discriminezi pe nimeni !
Dupa care acordarea de la buget a unor sume care sa compenseze exact banii impozitati suplimentar pentru cei care obtin venituri din munca si a pensiilor pe baza de contributivitate.
Celor cu pensii speciale la care nu le convine ce rezulta, nu au decat sa treaca pe pensia pe baza de contributivitate daca varianta asta le convine mai mult.
In principiu, trebuie descurati oamenii sa ceara pensii speciale pemntru ca ar iesi mai rau decat cu pensiile pe baza de contributivitate.

 

Solutia corecta:

impozitarea progresiva a tuturor salariilor si pensiilor. Situatie uluitoare, creata de nesimtirea legiuitorilor: unii au ajunsa sa "munceasca" doar pentru a ajunge milionari din pensii nesimtite. Situatie incredibila si inacceptabila.
N-am studiat prevederile prezentei legi. Tot aud vorbindu-se de pensii speciale. Sper ca nu s-a prevazut impozitarea cu 85% doar a pensiilor speciale care depasesc 7000 de lei. Daca s-a facut asa ceva s-a gresit.
Sper ca s-a prevazut ca toate pensiile care depasesc 7000 de lei, contributive sau speciale, sa fie impozitate cu 85%. Altfel ii bai.
Daca impozitarea prevazuta se refera la toate pensiile, acest demers este un lucru bun. Un inceput de drum. Continuarea rationala ar fi desfiintarea tuturor pensiilor speciale, care au fost promovate de niste porrci si sunt profund ilegale, imorale, neconstitutionale. Sau nu exista egaliate de tratament pentru toti cetatenii in mindra noastra tara? Stiu ca porrcii se considera unii mai egali ca altii, dar nu oamenii constienti de statul lor in societate.

Acum toti porrci se mobilizeaza pentru a contesta, pentru a anula, pentru a-si pastra privilegiile.
Intreb si eu, mai porrcilor nu va ajunge o pensii de 7000+, cind pensii medie in mindra tara este 1400 de lei/luna?
Sper ca insistitutiile statului sa reziste asaltului porrcilor, altfel ii bai mare, iar cetateanul onest va trebui sa se intrebe in cel mai serios mod in ce tara traieste si daca mai merita sa traiesti intr-o asemenea tara.

Impozitarea progresiva a VENITURILOR. Pensiile ...

reprezinta doar o mica parte din veniturile CIOCOILOR !
Unica masura 00% constitutionala si imposibil de contestat este impozitarea GLOBALA a tuturor veniturilor, nu a fiecarei categorii in parte.
Unica masura de crestere echitabila a pensiilor este SUMA FIXA, nu procentul egal: 40, sau 30, sau 20 la suta din 1.000 de lei inseamna doar o faramitura din aceleasi procente aplicate unei pensii de doar 7.000 lei, in conditiile in care si cel cu pensie de 1.000 lei si cel cu pensie de doar 7.000 lei mananca tot cu cate o gura.
400 lei este marirea sustenabila a tuturor pensiilor, daca cecerepesede nu va respinge, asa cum asteapta tandemul initiator psd+pnl, propunerea de impozitare a pensiilor, propunere care ar fi PRIMA MASURA LEGISLATIVA ce ar conduce la alimentarea bugetului de stat, secatuit de TOATE celelalte masuri ale ciumei rosii si ale holerei galbene.

Deci tu pui egalitate intre...

... cei care iau pensii fără să fi plătit contribuții pentru ele și cei care iau pensii pentru care au plătit contribuții toată viața? Foarte echitabil, ce să zic.

E altfel!

Pensiile speciale sunt rasplata celor care pazesc sistemul.
Fara acesti paznici extrem de bine platiti capitalismul nu ar supravietui. Mai ales ca nedreptatile sociale se tot accentueaza, mai ales in ultimii 30 de ani.
Nici un parlament, nici un guvern nu vor desfiinta pensiile speciale, pentru ca s-ar desfiinta pe ei insisi.

Vin nigerienii!

Corect, așa este in toată UE !!!

Sistemul este format din cei pe care i-ati votat!!

Ati fost la vot! Veti merge din nou la vot! Stampila VOTAT va fi in mina voastra!!

Mesiev, prima frază e adevarată daca se referă...

...la o tara ca Rromania!
Mai departe aiurezi!
Intr-o tară ca Germania o sa intalnești foarte puține pensii speciale si cu valori destul de modeste!
Cred ca Romania are cele mai multe pensii speciale pe milion de locuitori si cele mai nesimțite (raportate bineințeles la caștigul mediu pe tară)!
In alte tari - dezvoltate, bineințeles - cei care intra in politica accepta cu buna știință sa-si vadă caștigul diminuat!
In Rromania, politica e o vacă de muls pentru trantori si escroci!
Familii intregi mufate pe viată la banul public si la șpăgile si hoțiile aferente!

Bravo, ai descoperit apa calda

pai e foarte clar ca pezdistii cunosc proverbul : corb la corc nu-si scoate ochii, si au aprobat la iuteala o lege care "cade" oricum ca sa arunce in ochii prostimii praf electoral.

Ticalosii

Oricum au pensii si vor avea pensii contributive mari (care nu se impoziteaza cu 85%) pentru ca au salarii foarte mari. Le ramane, sa fie primit, si din pensia speciala. Dar nu le ajunge. Vor si pensii speciale uriase.
Cum putem avea incredere in judecata unor astfel de magistrati si in sistemul de justitie in general?

 

Pai , nu-i corect si iata de ce

Nu vad nici un rost impozitarea cu 85% . Pensiile speciale trebuiesc anulate si gata ! Ca sa le impozitezi cu 85% inseamna sa creezi un nou aparat birocratic care sa se ocupe de asta si ne-ar costa mai mult decat li se dau acum pensiile speciale

Asa-i, trebuiesc anulate, dar nu vor aia care...

...le primesc, nu vezi?
Iar CCReaua penala are drept de veto la orice, chiar si cand e in flagrant conflict de interese!
Măsura cu 85% este un PALIATIV!
Ar fi totuși destul de buna daca sar aplica LA TOTALITATEA CASTIGURILOR, nu numai la pensia speciala.

@alfabeta

Pensiile speciale sunt neconstitutionale pentru ca:
1. Le primesc numai anumite categorii de persoane (discriminare);
2. Nu sunt calculate conform principiului contributivitatii pentru intreaga perioada lucrata, asa cum se procedeaza la pensiile publice platite de stat;
3. Practica arata ca mecanismele de atribuire a pensiilor speciale au vicii de procedura odata ce s-a ajuns la valori aberante de 30.000, 40.000, 50.000 si chiar 70.000 de lei pe luna. In momentul in care niste cetateni privilegiati primesc in fiecare luna din bugetele statului astfel de valori, poate fi chiar o problema de siguranta nationala.

 

Cauti motiv de polemica sau solutii? Eu am dat o solutie.

Toti stim ca pensiile speciale sunt nesimtite.
Trebuie gasite solutii constitutionale de anulare a lor. Si pentru cele din viitor si pentru cele din prezent sau trecut.

Vrei sa mergi pe argumentele tale - sesizeaza Avocatul Poporului pentru discriminare. Sunt de acord cu tot ce spui, dar nu vad cum se poate aplica.

"Cu totii" ***

Nu sunt pensii "nesimtite", sunt pensii neconstitutionale pentru categorii ale unor oameni "speciali", mai presus de lege.

CONSTITUTIA Romaniei

TITLUL II
Drepturile, libertățile și indatoririle fundamentale

CAPITOLUL I
Dispoziții comune

Egalitatea in drepturi Art.16
(1) Cetățenii sunt egali in fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

Strang

randurile imbuibatii si conform lunetistului Zegrean vor avea castig la ccr...Deci nu mai raman decat 2 solutii :ori ii omoram pe ei, ori mai bine omoram constitutia asta si facem una noua, cu legi clare si fara chichite.

 

Constitutia a fost VOTATA de POPORUL ROMAN prin vot direct!!!!

Parlamentarii care fac propuneri de modificare a constitutiei sunt/vor fi ALESI DE POPOR!! Vin alegerile parlamentare! Vom vota liste de candidati ale partidelor politice. Sa vedem ce partide politice au propuneri de imbunatatire a constitutiei! Sa votam constient/responsabil!

Complicii infractorilor

se adună, ca să nu cumva să piardă șpaga legală, salariile și pensiile nesimțite de trantori care sug de la buget cu un tupeu care sfidează orice bun simț

 

Parlamentarii au fost alesi prin VOT DIRECT de catre popor!!!!

Eu nu sfatuiesc pe NIMENI cu ce partid sa voteze!! Pe NIMENI!!

Scuze,

Vot direct (nominal) sau vot pe liste?

@emigrante. Habar nu ai ce este aia "vot direct"

sau mai degraba "democratie directa", la care cred ca faci aluzie!
Aceasta nu exista decat intr-o singura tara din lume, in care tu nu vei pune picioarele NICIODATA!

Ca sa intri aici, iti masoara la frontiera IQ-ul. Nu cred ca treci examenul.

Asteapta deci cei 40% + la pensie :))) Ciolacu ti-a promis asta. Voteaza-l tot pe el, "direct" :)))

@Gile

Evident PSD incearca sa prosteasca pe prosti!
Daca CCR respinge o lege votata in parlament practic in unanimitate,mai ales ca judecatorii Curtii sunt in conflict de interese fiind principalii profitori de pensii nesimtite,coroborat cu efortul Sectiilor Unite ale Inaltei Curti,deasemenea in conflict de interese fiind la randul lor beneficiari de pensii nesimtite,ne aflam evident in fata unui complot PSD-CCR-Magistrati cu scopul prostirii populatiei PSD crezand ca in acest mod va castiga voturile romanilor !!!
Daca respingerea legii va avea loc se va impune desfasurarea unei ample anchete care sa coordoneze toate sectoarele vietii publice,ONG-uri,Guvern,Presedinte,simple asociatii de pensionari "nespeciali" etc etc pentru a se stabili vinovatii esecului!Teo

 

@MosRigiila:si acest comentariu este"f. apreciat"pe acest site

Punctajele pe care le obtin comentariile tale iti arata cit esti de "apreciat"! Chiar crezi ca toti comentatorii sunt sub "valoarea" ta??

@Emigrante. La intrebarea ta am sa raspund sincer:

Nu cred ca toti comentatorii sunt de valoarea mea :)))
Unii sunt chiar foarte prosti :))))
Vrei sa-ti dau si nume?
Ai vreo idee la cine ma gandesc?

@mosgerila, uite ca a venit si ziua in care ai

reusit sa ma faci sa zambesc!
A durat multi ani, dar cu postarea asta ti-ai spalat multe pacate.
In plus ai mare dreptate, mare de tot!
Iemigrantul e din aia care taie porcul si pune jumari in untura la borcan.

Grupari..

de infractori si complici. Magistratii au fost și sunt complicii celor care au jefuit RO in ultimii 30 de ani. Niste corupti, foști turnatori si securisti sau progeniturile lor.

 

Cred ca ai dreptate, dar nu in totalitate!

După cum poți vedea singur, magistrații nu acționează toți la unison, chiar si in cuibul de fosile comuniste corupte care este CCR exista opinii total opuse!
Insa e drept, sunt multi pe acolo plantați de leprele politice!

Eeeeeeeeee.....ssssss....dă șeRRpi.....te, băăăăăăăă!!!!

Da" răppddii a mai mers.
AȘA!!!!!! se dă muyye in pesedenghiiie.
Bou-Boooooo-uuuuuuu-ruuuuuu-lleeeeeee....iiiiiIII!!!
Suuuuunnn-teeeeeem cuuuuu tiiiiiii.....ne-iiiIIIII!!!!!
Adecco in gcurra ta, cu bennissellu sătănesc.
VrEE-hhe-hhe!!!,
Nici mu(YE)-hhe-hhesss-teeeeee....

 

Cate o placuta suedeza imitatiilor de magistrati ce se cred SPECIALI

Si impozit 99% pentru ce depaseste 4.850 lei, adica echivalentul a 1.000 EUR, ceea ce pentru Romania reprezinta o pensie nu BUNA, ci FOARTE BUNA.
Ati inversat sensul justitiei complici ai infractorilor, justitia in loc sa-l apere pe cetateanul ce respecta legile, ii apara pe infractorii ce au mituit courvetele de magistrati cu pensii nesimtite si nemuncite.

 

Impozitare in functie de venit

Salariul minim si pensiile minime neimpozitate.
Impozitraea progresiva e esentiala. Pentru cei venturi foarte mari se poate ajunge pina la 50%.
Contributia la pensie nu e impozitata dar se impozitate cind incepi sa tragi din bani la pensie. De exemplu in fodul de pensie ai 500 000 lei dar la pensie tu iei de acolo numai echivalentul salariului minim nu platesti impozit dar cind ei mai mult se impoziteaza progresiv.
Aceasta schema te incurajeaza sa ai grija cum cheltuiesti.
Banii nefolositi la decesul persoanei sint mosteniti de urmasi conform testamentului.
acum contribui la pensie dar ai ghinionul sa nu te bucuri de pensie banii ii ia statul daca nu ai partener legal sa se bucure de jumatate de pensie.
Acum un politai, magistrat iese la pensie la 40 de ani si poate toca o pensie pentru 40 de ani desi contributia sa a fost de numai 15-20 de ani.
Progresiv trebuie trecut la un astfel de sistem.
Pensia minima asigurata si pentru necontribuabili.
Uitati de formule imbecile ca asa atuceti tara in faliment si nu incurajati economisirea banilor.
Pensii speciale=cea mai nesimtita porcarie

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor