Modificarile aduse de PSD Codului penal si Codului de procedura penala au fost respinse de Senat. Gorghiu: "Stiti ce e cel mai penibil?! Ca au anuntat ca se abtin"

Luni, 01 Februarie 2021, ora 19:02
7635 citiri
Modificarile aduse de PSD Codului penal si Codului de procedura penala au fost respinse de Senat. Gorghiu: "Stiti ce e cel mai penibil?! Ca au anuntat ca se abtin"

Alina Gorghiu a anuntat luni, 1 februarie, ca modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala au fost respinse in primul plen al Senatului de la deschiderea sesiunii ordinare.

Senatoarea PNL a mai spus ca este penibil faptul ca social-democratii au anuntat ca se abtin de la vot si nu voteaza "impotriva".

"In prima sedinta din debutul acestei sesiuni, o victorie simbolica: respingerea celor doua orori din activitatea legislativa. Adica a modificarilor aduse Codului penal si Codului de procedura penala, marca PSD-Dragnea! Macar scuze sa-si ceara pentru 4 ani pierduti in controversa exportata la nivel european, legata de justitia din Romania.

Alina Gorghiu despre situatia din TVR: "Asa nu se mai poate. Parlamentul trebuie sa discute urgent situatia"

Stiti ce e cel mai penibil?! Ca au anuntat ca se abtin. Nu vor vota impotriva. Parca ar mai tine putin cu dintii de aceste codificari strambe, facute pentru colegii lor certati cu legea.

Cine a castigat si cine a pierdut, de fapt, din razboiul purtat de tabara Dragnea cu Justitia. Rasturnari de situatie in marile dosare de coruptie

Parlamentul actual functioneaza in directia buna pentru romani, in interesul lor. Suntem o majoritate sanatoasa si va asigur ca urmeaza reformele. Lucram serios si responsabil!

P.S.: Domnule Ciolacu, vedeti ca proiectele vin la Camera Deputatilor! Va rog, faceti ceva sanatos pentru democratie, fara jocul tipic de glezne al PSD: infierati sincer aceste mizerii si votati impotriva lor!", a scris Alina Gorghiu luni pe Facebook.

Economistul Lucian Isar, sotul Alinei Gorghiu, numit consilier onorific al prim-ministrului Florin Citu

Senatul a avut inscris pe ordinea de zi a plenului de luni actul normativ pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, aflata in reexaminare dupa o decizie a CCR.

Pe ordinea de zi s-a aflat si actul normativ pentru modificarea si completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, tot in reexaminare dupa o decizie a Curtii Constitutionale.

In luna ianuarie, un complet de trei judecatori de la Inalta Curte a respins ca inadmisibila revizuirea fostului lider PSD, Liviu Dragnea. Decizia a fost luata in majoritate, unul dintre magistrati a avut opinia in sensul admiterii in principiu a cererii de revizuire. Decizia poate fi contestata cu apel.

Mai puteti citi:

Citeste si:
Motivul pentru care guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
Motivul pentru care guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
Guvernul Ungariei nu va mai lansa în următorii doi ani noi investiții transfrontaliere, adică în regiunile locuite de maghiari, printre acestea aflându-se și Transilvania, conform agenției...
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a reacționat marţi, 16 august, după anunţul PNL Satu Mare privind ruperea relaţiilor cu UDMR la nivel local şi retragerea tuturor liberalilor din...