Modificarile aduse de PSD Codului penal si Codului de procedura penala au fost respinse de Senat. Gorghiu: "Stiti ce e cel mai penibil?! Ca au anuntat ca se abtin"

Luni, 01 Februarie 2021, ora 19:02
7820 citiri
Modificarile aduse de PSD Codului penal si Codului de procedura penala au fost respinse de Senat. Gorghiu: "Stiti ce e cel mai penibil?! Ca au anuntat ca se abtin"
Senatul Romaniei FOTO Hepta

Alina Gorghiu a anuntat luni, 1 februarie, ca modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala au fost respinse in primul plen al Senatului de la deschiderea sesiunii ordinare.

Senatoarea PNL a mai spus ca este penibil faptul ca social-democratii au anuntat ca se abtin de la vot si nu voteaza "impotriva".

"In prima sedinta din debutul acestei sesiuni, o victorie simbolica: respingerea celor doua orori din activitatea legislativa. Adica a modificarilor aduse Codului penal si Codului de procedura penala, marca PSD-Dragnea! Macar scuze sa-si ceara pentru 4 ani pierduti in controversa exportata la nivel european, legata de justitia din Romania.

Alina Gorghiu despre situatia din TVR: "Asa nu se mai poate. Parlamentul trebuie sa discute urgent situatia"

Stiti ce e cel mai penibil?! Ca au anuntat ca se abtin. Nu vor vota impotriva. Parca ar mai tine putin cu dintii de aceste codificari strambe, facute pentru colegii lor certati cu legea.

Cine a castigat si cine a pierdut, de fapt, din razboiul purtat de tabara Dragnea cu Justitia. Rasturnari de situatie in marile dosare de coruptie

Parlamentul actual functioneaza in directia buna pentru romani, in interesul lor. Suntem o majoritate sanatoasa si va asigur ca urmeaza reformele. Lucram serios si responsabil!

P.S.: Domnule Ciolacu, vedeti ca proiectele vin la Camera Deputatilor! Va rog, faceti ceva sanatos pentru democratie, fara jocul tipic de glezne al PSD: infierati sincer aceste mizerii si votati impotriva lor!", a scris Alina Gorghiu luni pe Facebook.

Economistul Lucian Isar, sotul Alinei Gorghiu, numit consilier onorific al prim-ministrului Florin Citu

Senatul a avut inscris pe ordinea de zi a plenului de luni actul normativ pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, aflata in reexaminare dupa o decizie a CCR.

Pe ordinea de zi s-a aflat si actul normativ pentru modificarea si completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, tot in reexaminare dupa o decizie a Curtii Constitutionale.

In luna ianuarie, un complet de trei judecatori de la Inalta Curte a respins ca inadmisibila revizuirea fostului lider PSD, Liviu Dragnea. Decizia a fost luata in majoritate, unul dintre magistrati a avut opinia in sensul admiterii in principiu a cererii de revizuire. Decizia poate fi contestata cu apel.

Mai puteti citi:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noi informații despre fugarul Ionel Arsene: ”Procedura pentru extrădare se apropie de final”
Noi informații despre fugarul Ionel Arsene: ”Procedura pentru extrădare se apropie de final”
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni, 15 aprilie, că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene se apropie de final. ”Fugarul Ionel Arsene încearcă să scape de întoarcerea...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Alina Gorghiu, #modificari marca Dragnea, #codul penal, #codul de procedura penala , #stiri politice