Senatorii asteapta recomandari on-line de la cetateni

Duminica, 04 Aprilie 2010, ora 16:20
1497 citiri
Senatorii asteapta recomandari on-line de la cetateni
Foto: Infotravel Romania

Persoanele care doresc sa aduca observatii sau sa faca recomandari la adresa propunerilor legislative ale parlamentarilor o pot face completand un formular on-line pe site-ul Senatului, potrivit noii proceduri introduse de conducerea acestei Camere.

Un nou link pe site-ul Senatului face legatura utilizatorului cu "propunerile legislative aflate in consultare publica", adica acele proiecte initiate exclusiv de catre parlamentari.

Toate persoanele care au de facut recomandari, sugestii sau propuneri completeaza un formular on-line cu numele, prenumele, adresa, e-mailul si numarul de telefon si isi pot exprima parerile, pot face sugestii si pot incarca materialele pe care le considera utile proiectului. Comentariile si opiniile pot fi depuse si in scris la adresa Senatului, prin fax sau personal, la sediul Senatului, Biroul de Relatii Publice.

Conducerea Parlamentului a adoptat, pe 9 martie, o hotarare privind aprobarea procedurii interne aplicabile in cazul elaborarii si adoptarii proiectelor de lege si a propunerilor legislative inregistrate la Senat. In respectiva sedinta, presedintele Senatului Mircea Geoana a apreciat ca proiectul este unul care "optimizeaza" legiferarea si o face mai deschisa, iar membrii Biroului Permanent l-au aprobat in unanimitate.

Documentul impune implicarea mai activa si mai organizata a serviciului tehnic-legislativ din cadrul Directiei legislative in acordarea de asistenta de specialitate senatorilor pentru fundamentarea propunerilor legislative, cu atat mai mult cu cat serviciul in cauza realizeaza "o evaluare primara a propunerilor legislative initiate de senatori", in termen de 10 zile calendaristice de la inregistrarea acesteia la Secretariatul General.

"Serviciul tehnic-legislativ transmite personalului de specialitate al grupului parlamentar un punctaj privind proiectul de expunere de motive si un punctaj privind proiectul propunerii legislative, in termen de 5 zile lucratoare de la primirea solicitarii", se arata in documentul adoptat de Senat.

Propunerea legislativa sau proiectul de lege, insotite de toate actele si avizele necesare sunt incarcate si publicate pe pagina de internet a Senatului.

"Dupa publicarea in format electronic a propunerii legislative initiate de senatori, persoanele interesate o pot consulta prin intermediul sectiunii << propuneri legislative aflate in consultare publica >>, aflate pe pagina de internet a Senatului, si pot trimite propuneri, sugestii sau opinii referitoare la o anumita propunere legislativa, prin completarea on-line a unui formular", se prevede in hotararea Senatului, care stipuleaza ca termenul inauntrul caruia pot fi transmise propunerile persoanelor interesate nu poate fi mai mare de 60 de zile.

Toate propunerile si sugestiile primite sunt afisate pe pagina de internet a Senatului si transmise initiatorului.

Biroul Permanent a mai prevazut si ca pentru propunerile legislative initiate de deputati sau senatori si inregistrate la Senat, ca prima camera sesizata, comisia de resort poate decide sa solicite ministerului implicat elaborarea unui studiu de impact.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#observatii online propuneri legislative, #Senat observatii online cetateni , #stiri politice
Comentarii
Poza robyn
robyn
rank 5
Stimati ,,frati" de la Ziare.Com!, I-mi amintiti de sloganul: