Senatorii au adoptat doar 8 propuneri legislative in sesiunea de toamna

Sambata, 26 Decembrie 2009, ora 13:42
1672 citiri
Senatorii au adoptat doar 8 propuneri legislative in sesiunea de toamna

Senatorii au adoptat doar 8 propuneri legislative din totalul de 256 inregistrate la aceasta Camera in cursul sesiunii septembrie-decembrie.

Potrivit buletinului informativ al Parlamentului, 238 de propuneri se afla pe ordinea de zi a comisiilor de specialitate, iar 10 sunt inscrise pe ordinea de zi a plenului.

In sesiunea septembrie-decembrie 2009, Senatul a adoptat un numar de 202 proiecte de lege si propuneri legislative, din care 43 au fost proiecte de lege initiate de Guvern, 79 propuneri legislative, 60 ordonante de urgenta, iar 20 au reprezentat ordonante emise in baza legilor de abilitare a Guvernului.

Numarul proiectelor de lege si propunerilor legislative inregistrate la Senat in perioada mentionata este de 312, din care 56 au fost initiate de Guvern (32 proiecte de lege si 24 OUG), iar 256 au reprezentat propuneri legislative ale senatorilor (77), deputatilor (110) sau au fost initiate in comun de parlamentari (69).

In ceea ce priveste stadiul initiativelor legislative inregistrate la Senat in cursul sesiunii parlamentare septembrie-decembrie, senatorii au adoptat doar 8 propuneri legislative, 238 aflandu-se in continuare pe ordinea de zi a comisiilor de specialitate, iar 10 fiind inscrise pe ordinea de zi a plenului.

Dintre proiectele de lege inregistrate in cursul sesiunii parlamentare septembrie-decembrie, 25 au fost adoptate, 5 sunt la comisii si 2 urmeaza sa intre in dezbaterea plenului, iar la capitolul ordonante de urgenta 14 au fost adoptate, 8 sunt pe agenda de lucru a comisiilor si 2 a plenului.

Raportul Senatului consemneaza si cele doua motiuni de cenzura (niciuna simpla depusa doar la aceasta camera), prima dezbatuta pe 24 septembrie 2009, inititulata "Guvernul PDL-PSD a hotarat: Decat munca fara rost, mai bine putin si prost" si respinsa, iar cea de-a doua - "11 impotriva Romaniei", adoptata pe 13 octombrie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#senatori propuneri legislative, #sesiune toamna senatori , #stiri politice