Senatorii i-au taiat Principelui Radu "banii de candelabru"

Miercuri, 16 Aprilie 2008, ora 14:50
3486 citiri
Senatorii i-au taiat Principelui Radu "banii de candelabru"

Senatorii din Comisia Juridica au adoptat miercuri un raport de admitere privind incetarea finantarii reprezentantului special al Guvernului pe probleme de integrare, Principele Radu, anunta Newsin.

Propunerea a fost initiata de senatorul PRM Gheorghe Funar si a fost adoptata cu voturile PSD, PC si PRM. Ea vizeaza incetarea finantarii reprezentantului special al Guvernului pe probleme de integrare, Principele Radu, si eliminarea articolului din OUG 163/2001 care prevede "organizarea de actiuni comune cu grupuri de reflectie prestigioase din SUA si Europa, precum si cu reprezentanti ai societatii civile pe teme de integrare europeana si euroatlantica".

Impotriva adoptarii raportului au fost inregistrate si doua voturi impotriva, din partea senatorilor Norica Nicolai (PNL)si Peter Eckstein Kovacs (UDMR).

"Flacaul face cereri pentru dotarea cu mobila a Palatului Elisabeta si de ce sa-i cumpere toata tara un candelabru? Flacaul depaseste orice limita de bun-simt", a afirmat in timpul sedintei Comisiei juridice social-democratul Serban Nicolae. Oficial, acesta si-a motivat votul pentru propunerea lui Gheorghe Funar prin incetarea procesului de integrare a Romania, o data cu aderarea la UE, ceea ce face ca finantarea principelui sa nu mai fie justificata.

In expunerea de motive, Gheorghe Funar precizeaza ca guvernele Nastase si Tariceanu au dat dovada de "o sensibilitate suspecta", atunci cand l-au subventionat cu circa 30 miliarde lei vechi pe "superprivilegiatul" Principe Radu . "Avand unele dificultati si mai putina inspiratie in cheltuirea si risipirea banilor publici, in luna septembrie 2007, cetateanul Radu Duda a facut o excursie la Polul Nord, de unde s-a intors cu impresia falsa ca a scazut numarul ursilor polari", se mai arata in expunerea de motive.

Executivul s-a opus propunerii lui Gheorghe Funar, argumentand ca integrarea Romaniei in NATO si UE este un proces complex si de durata, care nu se incheie in momentul dobandirii statutului de membru al celor doua organizatii, iar activitatea principelui a fost pe deplin justificata.

Citește și:
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...
Programul „Noua casă”, la votul Guvernului. Ce se schimbă în 2023 și ce șanse mai au oamenii să aplice
Programul „Noua casă”, la votul Guvernului. Ce se schimbă în 2023 și ce șanse mai au oamenii să aplice
Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea normelor de implementare a programului „Noua casă” va fi votat de Executiv joi, 26 ianuarie, în ședința de Guvern. În 2023, Ministerul...