Senatorii PSD au parasit din nou plenul de marti. Care a fost nemultumirea parlamentarilor

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 19:14
3763 citiri
Senatorii PSD au parasit din nou plenul de marti. Care a fost nemultumirea parlamentarilor
Senatul Romaniei/Senat

Senatorii social-democrati au parasit marti plenul, nefiind multumiti de procedura de vot mixt, pe tableta si vot telefonic. E a doua intamplare de acest gen, dupa plenul de lunea trecuta.

"Este evident ca electoratul, ca oamenii de acasa, care sunt fortati sa mearga la munca indiferent de conditiile pandemice, se pot gandi ca parlamentarii lor iubiti, distinsii lor parlamentari pot fi ori cu picioarele pe peretii dormitorului, ori la plaja cand sunt sunati cu telefonul, care este telefon fara imagine. In consecinta, in acest moment, revenim cu aceeasi decizie pe care am avut-o si data trecuta, pana la decizia de a avea un vot pe tablete exclusiv, grupul senatorial al PSD paraseste sala de plen si nu participa la acest vot", a explicat liderul senatorilor PSD Lucian Romascanu, in plenul de marti.

Pe de alta parte, liderul senatorilor PNL Virgil Guran a precizat ca procedura de vot a fost stabilita prin consens cu toti liderii grupurilor parlamentare, iar prezenta fizica a tuturor senatorilor are loc numai cand votul este exprimat prin buletine sau cu bile.

Votul urma sa fie reluat la urmatoarea sedinta a Senatului

Pe 29 martie, senatorii PSD si AUR s-au retras din plen la reexaminarea legii privind respingerea ordonantei de urgenta a Guvernului 166/2020 pentru modificarea Legii 173/2020 privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica. Votul urma sa fie reluat la urmatoarea sedinta a Senatului, insa si de aceasta data social-democratii au iesit din sala, motivul fiind tot procedura de vot mixt - telefonic si pe tableta.

Virgil Guran a anuntat in plenul lunea trecuta ca in urma sedintei Comitetului liderilor a fost decis un vot atat pe tableta, cat si telefonic, dupa ce reexaminarea acestei legi privind respingerea OUG referitoare la unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica nu a intrunit numarul de 69 de voturi necesar.

In schimb, Lucian Romascanu a anuntat ca social-democratii se retrag din plen din cauza deciziei ca votul sa fie pe tableta si telefonic.

Vicepresedinta Senatului Alina Gorghiu a atras atentia ca PSD a reluat, in legislatura trecuta, votul pe toate "ineptiile" de legi pana cand acestea au trecut si astfel nu ar trebui sa fie acum nemultumiti de procedura.

Citește și:
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunțat luni, 3 octombrie, că pensiile vor putea fi majorate cu aproximativ 11%. Șeful guvernului a explicat că procentul de majorare nu...