Senatorul PD-L Dumitru Oprea: ANI isi bazeaza ancheta pe unele date false

Duminica, 31 Mai 2009, ora 18:48
1079 citiri
Senatorul PD-L Dumitru Oprea: ANI isi bazeaza ancheta pe unele date false

Senatorul PD-L Dumitru Oprea a sustinut, duminica, la Iasi, ca inspectorii Agentiei Nationale de Integritate au intocmit un act de constatare cu unele date false referitoare la averea sa.

Potrivit lui Oprea, inspectorii ANI au precizat in act ca el detine un cont de 10.500 euro, dar senatorul neaga existenta acestuia. In plus, Oprea a aratat ca inspectorii ANI fac publice in actul de constatare date confidentiale privind conturile sale bancare, fapt pentru care a cerut bancilor sa ia masuri pentru securizarea economiilor sale. Totodata, senatorul a mai spus ca unele date sunt modificate, iar altele sunt omise.

"Am ramas uluit cand am parcurs actul de constatare. Inspectorul ANI care l-a intocmit nu pare a stapani nici cele mai elementare cunostinte juridice sau economice. Voi ataca acest act la toate institutiile la care legea imi va permite sa fac asta. Este o batjocura publica a unei institutii compusa din pseudo-specialisti", a declarat Dumitru Oprea, in conferinta de presa, adaugand ca a primit actul de la ANI vineri seara.

Conform actului constatator, pus la dispozitia presei de senatorul iesean, ANI a dispus sesizarea Curtii de Apel Iasi in scopul confiscarii sumei de 68.607 de euro, in conditiile in care, la inceputul saptamanii, intr-un comunicat de presa, inspectorii ANI au anuntat ca suma pe care nu o poate justifica senatorul iesean este de 90.000 euro.

"In act apare la un moment dat ca as avea un cont de 10.500 euro, care in realitate nici nu exista. Sunt 12 caractere trecute in dreptul contului in loc de 11 caractere. Contul inscris corect apare mai jos pe document, dar, in schimb, mi se imputa ca n-am declarat suma de 10.500 din contul inexistent", a mai spus Oprea.

Parlamentarul a precizat ca sumele pe care ANI sustine ca nu le poate justifica reprezinta sume forfetare incasate in cursul anului 2008, cand a indeplinit functia de europarlamentar. Oprea a sustinut ca sumele respective vor fi trecute in declaratia sa de avere pe care o va depune pana la data de 15 iunie, conform legislatiei in vigoare.

ANI a sesizat, marti, Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, in cazul senatorului PD-L de Iasi Dumitru Oprea, fost rector al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, in vederea confiscarii sumei de 90.000 de euro, pe care parlamentarul nu o poate justifica.

"In urma analizarii datelor inscrise in declaratiile de avere, depuse pentru anul fiscal 2007 la Biroul Electoral Municipal Iasi, respectiv la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, si a compararii acestora cu informatiile furnizate Agentiei de institutiile competente (...) s-a constatat ca intre valoarea averii dobandite in perioada 2001-2008 de catre domnul Oprea Dumitru impreuna cu familia sa si veniturile realizate rezulta o diferenta vadita, in cuantum de 90.000 euro", se arata in comunicatul ANI.

Institutia precizeaza ca verificarile au fost demarate in urma unei sesizari din oficiu, dupa ce Oprea nu si-a depus declaratiile de avere si de interese in termenele prevazute de lege.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#ANI Dumitru Oprea, #date false ANI , #stiri politice