Senatul amana decizia privind dezbaterea de urgenta a Legii pensiilor

Luni, 22 Februarie 2010, ora 19:49
1013 citiri
Senatul amana decizia privind dezbaterea de urgenta a Legii pensiilor

Plenul Senatului, sesizat cu aprobarea procedurii de urgenta pe Legea pensiilor, a amanat luarea unei decizii prin vot, urmand ca Biroul Permanent sa ia din nou in discutie termenele legislative pe acest proiect al Guvernului, dupa ce saptamana trecuta BP stabilise termene pentru raport si aviz.

In cadrul Biroului Permanent al Senatului de saptamana trecuta, de marti, s-a stabilit ca, pentru proiectul Legii pensiilor, termenul de finalizare a raportului sa fie mijlocul lunii aprilie. Plenul Senatului a fost sesizat luni cu aprobarea procedurii de urgenta pentru Legea pensiilor, ceea ce ar fi insemnat obligativitatea trecerii prin aceasta camera in 30 de zile, adica a doua parte a lunii martie.

Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Hasotti, a ridicat problema absentei ministrului Muncii, Mihai seitan, de la dezbateri, criticand astfel ca se solicita procedura de urgenta, dar persoana cea mai abilitata sa explice plenului aceasta cerere lipseste. In plus, liberalul a subliniat ca proiectul Guvernului a fost in discutia Biroului Permanent de saptamana trecuta, cand au fost date termene destul de scurte pentru un proiect atat de complex.

Emil Boc: Pensiile nu vor fi impozitate suplimentar

Reprezentantul Guvernului, Valentin Iliescu, a mentionat ca apreciaza disponibilitatea conducerii Senatului de martea trecuta, dar proiectul ar trebui adoptat dupa un calendar foarte strans stabilit cu FMI. El a dat asigurari ca, la viitoarele dezbateri, inclusiv din comisii, ministrul seitan va fi prezent.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana i-a amintit lui Iliescu faptul ca a venit cu aceleasi argumente - legate de calendarul cu FMI - si in cadrul Biroului Permanent de saptamana trecuta, sustinand ca senatorii au fost "flexibili". "De ce veniti acum la noi cu o procedura de urgenta? Am crezut ca am ajuns la un punct de vedere rezonabil", a comentat Geoana.

Presedintele Comisiei de munca, care trebuie sa dea raportul pe fondul proiectului, Cristian Radulescu (PDL) a precizat ca, in ceea ce priveste comisia sa, poate analiza Legea pana pe 24 martie.

In final, presedintele Senatului a propus o varianta care sa nu creeze un precedent in Parlament, prin invalidarea unor termene stabilite in BP, de catre plen, la cererea Guvernului.

"Este o chestiune nesanatoasa, a existat toata deschiderea Senatului si mi se pare nefireasca solicitarea Executivului de a reveni", a spus el.

Drept urmare, Geoana a cerut o noua discutie pe proiect in cadrul BP de marti, in cursul careia sa nu se schimbe neaparat termenele deja stabilite, dar sa se decida urgentarea dezbaterii proiectului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Senat dezbatere pensii, #amanare luare in discutii pensii, #Legea pensiilor Senat , #stiri politice