Seres si Funar cer indemnizatie tranzitorie, din lipsa de venituri

Miercuri, 07 Ianuarie 2009, ora 13:42
4419 citiri
Seres si Funar cer indemnizatie tranzitorie, din lipsa de venituri

Un numar de 11 fosti senatori solicita de la Senat indemnizatie tranzitorie pentru ca nu au nicio sursa de venit, acestia urmand sa primeasca, lunar, aproximativ 5.000 de lei, timp de trei luni.

10 dintre ei sunt inca in procedura aprobarii cererilor de catre secretarul general al acestei Camere, in timp ce fostul senator Gheorghe Constantin a primit deja un raspuns favorabil la solicitarea sa privind acordarea indemnizatiei tranzitorii pentru perioada 15 decembrie-15 ianuarie, informeaza Mediafax.

Au mai facut cereri pentru acordarea indemnizatiei tranzitorii deoarece sustin ca nu au nicio sursa de venit Codrut Seres (PC), Gheorghe Funar, Eugen Mihaescu, Ionut Nasleu (PRM), fostul senator independent Mihai Lupoi (afiliat grupului PNL din mai 2005), fostul senator PC Ilie Stoica, independent din iunie 2007, si Alexandru Ioan Mortun (PNL).

De asemenea, cere bani de la Senat Szombori Vilmos (UDMR), validat in 12 decembrie 2007, cand l-a inlocuit pe Sogor Csaba. In activitatea sa de parlamentar, Szombori Vilmos a avut doua luari de cuvant in plenul acestei Camere, dintre care una cu ocazia depunerii juramantului.

O alta cerere a fost depusa de Ileana Moldoveanu (PSD), validata in data de 30 iunie 2008, care l-a inlocuit pe senatorul Ovidiu Teodor Cretu.

Fostul senator UDMR Zoltan Lajos Szentmiklosi, care cere, la randul sau, indemnizatie tranzitorie a fost validat in data de 28 octombrie 2008, el inlocuindu-l pe Pete Stefan, ales membru al Curtii de Conturi. Acesta a avut o singura interventie in Parlamentul Romaniei, de cateva zeci de secunde, cu ocazia depunerii juramantului.

Potrivit Legii 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, dupa expirarea mandatului, deputatii si senatorii care nu au mai fost alesi si nici nu beneficiaza de pensie sau de alta sursa de venit beneficiaza in continuare, pe o perioada de cel mult 3 luni, de o indemnizatie tranzitorie din partea Camerei respective.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#indemnizatie tranzitorie parlamentari, #Codrut Seres, #Mihai Lupoi, #Gheorghe Funar , #stiri politice