Ziare.com

Solomon, suspendat miercuri din functia de primar

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 08:55

   

Solomon, suspendat miercuri din functia de primar
Prefectul judetului Dolj, Eugen Georgescu, va semna, miercuri, ordinul de constatare a suspendarii din functie a primarului Craiovei, Antonie Solomon, si va transmite adresa atat la Primaria Craiova, cat si la locul de detentie a edilului.

Georgescu a precizat ca a primit instiintarea oficiala de la Tribunalul Arges privind ramanerea definitiva a mandatului de arestare preventiva a primarului Craiovei, Antonie Solomon.

Eugen Georgescu a explicat ca, potrivit Legii administratiei publice, mandatul primarului se suspenda de drept in cazul in care acesta a fost arestat preventiv. Masura arestarii preventive se comunica de indata prefectului de catre instanta de judecata, acesta constatand, prin ordin, suspendarea mandatului.

Dupa ce Antonie Solomon va fi suspendat din functie, consilierii locali din Craiova urmeaza sa aleaga un primar interimar dintre cei doi viceprimari in functie - democrat-liberalii Marinica Dinca si Teodor Sas.

Pe 3 martie, Antonie Solomon a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru luare de mita in forma continuata, fals si uz de fals. Decizia a ramas definitiva in baza unei hotarari luate pe 8 martie de Curtea de Apel Pitesti.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 516 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor