Ziare.com

Sondaj Ziare.com: Sunteti de acord cu retragerea imunitatii prezidentiale?

Marti, 02 Martie 2010, ora 08:41

   

Sondaj Ziare.com: Sunteti de acord cu retragerea imunitatii prezidentiale?
Odata cu discutiile din ultima vreme referitoare la revizuirea Constitutiei, s-a pus si problema ridicarii imunitatii prezidentiale.

"Ar trebui sa ne gandim la necesitatea ridicarii imunitatii prezidentiale, care face un caz singular din Institutia Prezidentiala in randul institutiilor publice din Romania", spunea fostul premier Calin Popescu Tariceanu la inceputul lui februarie.

In schimb, pesedistii, prin vocea lui Victor Ponta, nu sustin ideea. "Este frumos ce zice Tariceanu din punct de vedere politic, dar, din punct de vedere juridic, este anormal. In toate tarile din lume, incepand cu America, regimul juridic al presedintelui este special. Acum, nu-mi place mie de Traian Basescu, dar asta este legislatia. Daca pe Bill Clinton a trebuit tot Senatul sa-l puna sub acuzare, nu cred ca au schimbat Constitutia Americii", e explicat Ponta.

Pentru parlamentari, imunitatea a fost limitata cu ocazia revizuirii Constitutiei in 2003, astfel incat acestia beneficiaza de protectie atunci cand vine vorba de declaratiile lor politice. Ei pot fi insa cercetati penal.

Conform Constitutiei, presedintele are imunitate totala. Daca ar comite o fapta grava, presedintele nu pateste nimic. Nici macat nu este anchetat. Din moment ce un articol fundamental al Constitutiei spune ca toti cetatenii romani sunt egali in fata legii, ar trebui ridicata imunitatea totala pentru presedinte? Este ea exagerata?

Un cititor Ziare.com, Novac Stefan Tiberiu, ne propune un sondaj. Sunteti de acord cu retragerea imunitatii prezidentiale?

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1237 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

eu trebuei sa fiu protejat de JUDECATA DREAPTA A POPORULUI ROMAN

eu nuv reau sa fac puscarie pentru FLOTA, spagile primite de la Casuneanu, pentru a verile nejustificate ale familiei mele, averi obtinute cand eu detineam fucntii publice..
eu nu vreau sa fac puscarie pentru saracia si dezastrul in care am adus Romania

 

VREAU IMUNITATE sa fur si sa saracesc Romania!

vreau sa fiu imun la LEGE sa pot fura cat vreau eu!

Pedelacilor! intrati si votati impotriva ridicarii imunitatii!!!!!

vreau sa fiu peste LEGEA ROMANEASCA!
vreau sa stau linistit dupa ce am furat si saracit atata POPORUL ROMAN!

Problema este imunitatea parlamentarilor

In parlament s-a strans o cloaca de mafioti ordinari care trebuiesc judecati si condamnati.

 

Este stupefiant sa vezi ca...

...doi importanti oameni politici din Romania nu cunosc gradul de imunitate de care se bucura Presedintele tarii! Citez, spre stiinta lui Tariceanu si Ponta, din Constitutia Romaniei, nu insulelor Feroe,:"Art.84.Presedintele Romaniei se bucura de imunitate.PREVEDERILE ART.72.1 SE APLICA IN MOD CORESPUNZATOR".Pentru necunoscatori, art.72.1 are urmatorul cuprins:DEPUTATII SI SENATORII NU POT FI TRASI LA RASPUNDERE JURIDICA ENTRU VOTURILE SAU PENTRU OPINIILE POLITICE EXPRIMATE IN EXERCITAREA MANDATULUI".Din aceste texte, orice alfabetizat intelege ca Presedintele nu are alta imunitate decat a unui deputat sau senator. Numai politcienii de vaza ai t─ârii nu inteleg asta. Vai de tine, biet roman!

 

Ce prostie.....

Tariceanu are probleme grave, cum sa ridice imunitatea presedintelui tarii,,,???? E prevazut in Constitutie acest avantaj care il detin deasemenea si deputatii si senatori!!! Asa ceva nu va fi posibil pentru ca nu este just!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor