Sorin Apostu, acuzat ca se foloseste de resursele primariei Cluj in scop electoral

Marti, 10 Februarie 2009, ora 17:16
1441 citiri
Sorin Apostu, acuzat ca se foloseste de resursele primariei Cluj in scop electoral
Foto: Informatia de Cluj

Clubul din Cluj-Napoca al Asociatiai Pro Democratia il acuza pe primarul interimar Sorin Apostu, candidatul PD-L la fotoliul de edil-sef al municipiului Cluj-Napoca, de folosirea resurselor municipalitatii in scopuri electorale.

APD Cluj-Napoca a anuntat marti, prin intermediul unui comunicat de presa, remis Ziare.com, ca a solicitat Autoritatii Electorale Permamente sa constate incalcarea Legii 334/2006 privind finantarea partidelor politice.

"Clubul din Cluj-Napoca al Asociatiei Pro Democratia (APD) a solicitat Autoritatii Electorale Permanente, Filiala Nord-Vest, sa se sesizeze referitor la incalcarea Legii nr. 334 din 17 iulie 2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale de catre domnul Sorin Apostu, candidat al Partidului Democrat Liberal la functia de primar al Municipiului Cluj Napoca in alegerile locale din 15 Februarie 2009.

In mod specific, site-ul candidatului http://apostuprimar.ro/contact.php informeaza electoratul ca << Va asteptam ideile, sugestiile si problemele la 0264/984 - telefonul primarului si pe siteul primariei la www.primariaclujnapoca.ro >>. Aceasta in conditiile in care atat numarul de telefon, cat si site-ul respectiv reprezinta contactele oficiale ale Primariei Municipiului Cluj-Napoca.

De asemenea, fluturasul electoral << Am pornit impreuna, continuam impreuna! >>, distribuit in numele respectivului candidat, indeamna prin ultimul sau paragraf potentialii alegatori sa isi expedieze << ideile, sugestiile si problemele la 0264-984 (Telefonul Primarului) si pe site-ul primariei www.primariaclujnapoca.ro >>.

Mai mult, pliantul cu acelasi nume are ca date de contact ale candidatului electoral, pe langa site-ul www.apostuprimar.ro, numarul de telefon 0264-984, site-ul primariei www.primariaclujnapoca.ro precum si adresa acesteia de pe Calea Motilor nr. 1-5", se arata intr-un comunicat de presa de marti al clubului.

APD mentioneaza articolul 10, alineatul 1 din Legea nr. 334 care reglementeaza: "Este interzisa folosirea resurselor financiare, umane si tehnice apartinand institutiilor publice, regiilor autonome, companiilor nationale, societatilor comerciale sau societatilor bancare la care sunt actionari majoritari statul ori unitati administrativ-teritoriale, pentru sprijinirea activitatii partidelor politice sau a campaniei electorale a acestora, altfel decat in conditiile stabilite de legile electorale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Sorin Apostu acuzat, #Pro Democratia, #campanie electorala Cluj, #folosi resurse , #stiri politice