Esența viitoarei alianțe din fruntea României: "Fetele care conduc Moldova au diplome la Harvard, somităţile noastre şi-au petrecut viaţa la University of Dâmboviţa"

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 20:42
9510 citiri
Esența viitoarei alianțe din fruntea României: "Fetele care conduc Moldova au diplome la Harvard, somităţile noastre şi-au petrecut viaţa la University of Dâmboviţa"
Florin Cîțu, premierul României și Marcel Ciolacu, președintele PSD FOTO: Hepta

Analistul Politic Sorin Ioniță a comentat vineri seara, 5 noiembrie, despre despre viitoarea alianță ce ar urma să conducă România.

Expertul spune că în situația în care PNL se aliază cu PSD, situația nu va mai fi nici măcar similară cu cea care a creeat fostul USL ci, mai degrabă cu fostul ”capac peste țară” din vremea în care Ion Iliescu era președinte și Adrian Năstase, premier.

”Deci dacă se face lipeala PNL-PSD, nu putem vorbi nici măcar de USL2, fiindcă rostul USL fusese să-l dea jos pe preşedintele Băsescu, cu care împărţea puterea. Acum toată puterea s-ar aduna într-o mână, cu tot cu Johannis, şi am avea un capac peste ţară ca pe vremurile de legenda cu Ion Iliescu & Adiţă Năstase la guvern”, a explicat Sorin Ioniță.

Politologul a mai vorbit și despre pregătirea profesională a celor care sunt propuși pentru diverse ministere și face o comparație cu politicienii aflați la conducerea Republicii Moldova.

”Doar cu băieţi mai bine înregimentaţi: n-o să vedeţi picior de ministru fără grade de la statul paralel, după chipul şi asemănarea şefilor de partid. Doar uitaţi-vă în CV-ul anonimului ăsta de Leonardo pe care-l vântură PSD pentru Finanţe, de-a păstorit sistemul de asigurări şi apoi a fost parcat la BNR: nu a ratat nici un colegiu de apărare / academie de informaţii sau alt networking de profil, le-a bifat pe toate.

Fetele care conduc Moldova au diplome la Harvard fără beţii la volan la activ, dar noua nu ne trebuie d-astea, somităţile noastre şi-au petrecut viaţa la University of Dâmboviţa din Târgovişte, adevărata Kennedy School of Government a României, şi s-au blindat apoi cu multă securitate naţională, că atâta se cere, mai mult nu că ne ies riduri pe frunte”, a mai arătat Sorin Ioniță.

Surse politice au declarat pentru Ziare.com că liderii PSD au discutat despre împărțirea ministerelor și a funcțiilor din Parlament în cazul unei guvernări cu PNL. Social-democrații vor ca toate numele grele din partid să preia ministere. Astfel, Marcel Ciolacu ar urma să preia șefia Camerei Deputaților, Vasile Dîncu ar fi vicepremier și ministru al Culturii, Sorin Grindeanu este propunerea pentru ministrul Transporturilor, Gabriela Firea merge la Muncă, iar Tudose la Economie. Din Guvern ar mai face parte și Paul Stănescu la Agricultură și Alexandru Rafila la Sănătate.

Citește și:
Moldova și contradicțiile ei
Moldova și contradicțiile ei
Se va împlini în curând un an de la invazia rusească în Ucraina și întrebarea este cât va mai dura? Se va sfârși războiul în 2023 și, dacă da, cum se va sfârși? Rușii au suferit...
Maia Sandu ar câștiga fără probleme un nou mandat de președinte. Doar trei partide ar accede în parlament (sondaj)
Maia Sandu ar câștiga fără probleme un nou mandat de președinte. Doar trei partide ar accede în parlament (sondaj)
Trei forţe politice ar accede în viitorul parlament de la Chişinău dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, arată rezultatele unui sondaj realizat telefonic, în...