Spitalele isi pun pe Internet cheltuielile lunare

Marti, 07 Iulie 2009, ora 14:03
1231 citiri
Spitalele isi pun pe Internet cheltuielile lunare

Ministrul Sanatatii a inaugurat marti site-ul de Internet unde spitalele isi vor face publice cheltuielile lunare, conform legii. Bazac a adaugat ca site-ul a fost realizat gratuit pentru Minister de o companie privata.

Potrivit dispozitiilor Ministerului Sanatatii, toate spitalele sunt obligate, incepand cu 5 iulie, sa faca publice cheltuielile pe portalul www.e-sanatate.ro.

Masura ar urma sa elimine situatiile in care lipsa de eficienta si profesionalism a managerilor de spitale duce la pierderi din bani publici.

"Vrem sa vedem unde este lipsa de profesionalism care se acopera prin bani publici, pentru ca de fiecare data cand aceste pierderi sunt acoperite se valideaza si se intareste lipsa lor de responsabilitate. Ma bazez pe faptul ca veti accesa acest site si veti semnala de fiecare data cand sunt depasiri ale limitelor in cheltuieli", a declarat Bazac.

Potrivit ministrului Bazac, aplicatia pentru publicarea cheltuielilor ar fi fost realizata gratuit de compania Oracle Romania, prin "resposabilitate publica".

"Compania Oracle a organizat site-ul gratuit, ministerul nu a platit niciun ban. Asa cum am afirmat inca de la inceputul mandatului, se dovedeste astazi ca managementul public se poate realiza si fara fonduri publice, prin implicarea companiilor private in programe de responsabilitate corporatista", a adaugat ministrul.

Ion Bazac a adaugat ca se continua in aceasta perioada controalele la spitalele unde s-au acumulat datorii la furnizorii de medicamente, ceea ce a dus la un blocaj in sistem.

19 comisii mixte ale Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate controleaza, in perioada 29 iunie- 10 iulie, spitalele care au acumulat datorii la furnizorii de medicamente si materiale sanitare.

Obiectivul principal al verificarilor il va reprezenta analiza si controlul serviciilor medicale realizate si nedecontate, comparativ cu arieratele inregistrate.

Comisiile vor verifica indicatorii medicali si economici din anii 2007 si 2008 ai acestor unitati iar managerii spitalelor au obligatia de a prezenta, in termen de 48 de ore de la cererea comisiilor, date privind achizitiile publice si prestarea de servicii sau tarife in spitalele respective.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniștrilor: ”Domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”
Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniștrilor: ”Domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a negat vineri, 12 august, că ar exista intenţia unei remanieri guvernamentale, menţionând că evaluarea miniştrilor s-a încheiat luna trecută, fără a fi...
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a lansat un atac dur la actualul ministru al Agriculturii Petre Daea. În timpul erei Dragnea, Daea ocupa același portofoliu, iar între cei doi exista o...