Ziare.com

Spitalele isi pun pe Internet cheltuielile lunare

de Livia Stroie
Marti, 07 Iulie 2009, ora 14:03

   

Spitalele isi pun pe Internet cheltuielile lunare
Ministrul Sanatatii a inaugurat marti site-ul de Internet unde spitalele isi vor face publice cheltuielile lunare, conform legii. Bazac a adaugat ca site-ul a fost realizat gratuit pentru Minister de o companie privata.

Potrivit dispozitiilor Ministerului Sanatatii, toate spitalele sunt obligate, incepand cu 5 iulie, sa faca publice cheltuielile pe portalul www.e-sanatate.ro.

Masura ar urma sa elimine situatiile in care lipsa de eficienta si profesionalism a managerilor de spitale duce la pierderi din bani publici.

"Vrem sa vedem unde este lipsa de profesionalism care se acopera prin bani publici, pentru ca de fiecare data cand aceste pierderi sunt acoperite se valideaza si se intareste lipsa lor de responsabilitate. Ma bazez pe faptul ca veti accesa acest site si veti semnala de fiecare data cand sunt depasiri ale limitelor in cheltuieli", a declarat Bazac.

Potrivit ministrului Bazac, aplicatia pentru publicarea cheltuielilor ar fi fost realizata gratuit de compania Oracle Romania, prin "resposabilitate publica".

"Compania Oracle a organizat site-ul gratuit, ministerul nu a platit niciun ban. Asa cum am afirmat inca de la inceputul mandatului, se dovedeste astazi ca managementul public se poate realiza si fara fonduri publice, prin implicarea companiilor private in programe de responsabilitate corporatista", a adaugat ministrul.

Ion Bazac a adaugat ca se continua in aceasta perioada controalele la spitalele unde s-au acumulat datorii la furnizorii de medicamente, ceea ce a dus la un blocaj in sistem.

19 comisii mixte ale Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate controleaza, in perioada 29 iunie- 10 iulie, spitalele care au acumulat datorii la furnizorii de medicamente si materiale sanitare.

Obiectivul principal al verificarilor il va reprezenta analiza si controlul serviciilor medicale realizate si nedecontate, comparativ cu arieratele inregistrate.

Comisiile vor verifica indicatorii medicali si economici din anii 2007 si 2008 ai acestor unitati iar managerii spitalelor au obligatia de a prezenta, in termen de 48 de ore de la cererea comisiilor, date privind achizitiile publice si prestarea de servicii sau tarife in spitalele respective.
Citeste mai multe despre Ion Bazac spitale cheltuieli publice
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1231 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

praf in ochi...da' gratis!

...Ma bazez pe faptul ca veti accesa acest site si veti semnala de fiecare data cand sunt depasiri ale limitelor in cheltuieli", a declarat Bazac...

Cu cine vorbiti, domnule ministru?
Cum pot eu ca medic sa semnalez cheltuieli inutile?
Pot eventual sa semnalez lipsurile din spital, incepand cu medicamente, alimente, conditii de cazare si terminand cu detergentul pt toalete; asta ca sa nu mai vorbim de aparatura , ca asta e scumpa rau...
Dar ma aude cineva?

In alta ordine de idei, am accesat site-ul si am primit "error". Deci problemele sunt ca si rezolvate...

 

Domnule Doctor

Daca studiati bine farmacologia medicamentelor pe care le folositi(nu stiu ce specialitate aveti) sint sigur ca veti gasi ca ati putea trata pacientii( la fel de bine) mai ieftin folosind alte medicamente cu efecte IDENTICE sau aproape identice.
Va dau un exemplu:
bolnav cu reful esofagean se poate trata cu PPI (inhibitor de pompa de hidrogen). Toate medicamentele au efecte aproape identice. Puteti alege intre: omeprazol, esomeprazol, pantoprazol,rabeprazol,lansoprazol si citeva altele.
Fiecare din aceste substante active (generice) se gasesc sub diverse denumiri comerciale. Imi amintesc in urma cu citiva ani ca in romania cel mai ieftin era lansoprazolul facut de firma dr.Reddy din India.
La fel ca exemplul de mai sus sint exemple pentru 95% din medicamentele din Romania.
-Sinteti sigur ca nu folositi medicamente scumpe in detrimentul bugetului spitalului dvs.
Astept un raspuns intelectual.
Respect!

Explica tot

Faptul ca site-ul nu merge arata evolutia societatii romanesti si este explicat si de un doctor inventator din Romania. Am gasit pe un alt site explicatia: http://www.info-sanatate.ro/articol,84,963,Sistemul_de_Sanatate_mergea_mai_bine_inainte_de_1989.html. Cu toti ministri astia de dupa '89 sanatatea merge mai prost. Nu as fi crezut niciodata ca tara asta poate da *** si idioti mai mari decat Burtica si Bobu. M-am inselat. Mare e gradina domnului.

 

Excelenta ideie Domnule Ministru!

Totul este ca aceste site-uri sa fie verificate lunar de meseriasi in domeniile de rigoare ( madicamente, materiale sanitare, intretinere, aparatura,etc.)
Daca doriti ma ofer eu sa verific medicamentele si va garantez ca va voi face economii in jur de 200 milioane de dolari anual si pacientii vor fi tratati chiar mai bine decit acum.
Nu doresc decit 1% din economiile pe care le voi realiza.Daca nu economisesc nimic, muncesc pe gratis!
-Aveti curaj sa facem un contract de consultanta publicat de asemenea pe internet?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor