Stelian Ion, dupa demiterea lui Vlad Voiculescu: "Coalitia merge mai departe. Sunt dezamagit, insa nu am fost alesi sa ne rafuim intre noi"

Miercuri, 14 Aprilie 2021, ora 21:01
5924 citiri
Stelian Ion, dupa demiterea lui Vlad Voiculescu: "Coalitia merge mai departe. Sunt dezamagit, insa nu am fost alesi sa ne rafuim intre noi"
Stelian Ion, ministrul Justitiei/Foto: Stelian Ion/Facebook

Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a calificat miercuri, 14 aprilie, drept "un moment foarte neplacut" demiterea ministrului Vlad Voiculescu, adaugand ca merge mai departe coalitia guvernamentala, "ideea de a se opri acum neputand fi acceptata".

"Coalitia merge mai departe. Este un moment foarte neplacut si foarte dificil. Semnalul de alarma a fost tras de presedintele USR, Dan Barna, de presedintele PLUS, Dacian Ciolos. Sunt chestiuni care trebuie sa isi gaseasca rezolvarea in perioada urmatoare, dar ideea ca ne oprim acum nu poate fi acceptata. (...) Decizia de astazi m-a surprins. Am fost dezamagit.

Trebuie sa ne uitam la cei care ne-au ales si de ce ne-au ales. Nu ne-au ales sa ne rafuim intre noi. Stiu ca sunt si alegeri interne in partide, dar ideea este sa ne concentram pe reformele propuse, sa mergem cu viteza mare inainte, pentru ca efectiv nu avem timp. Sa stam sa ne invartim in jurul cozii pentru niste idei pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare, sa ne punem piedici unii altora, lucrul acesta nu va duce nicaieri", a afirmat Stelian Ion, la Senat.

Potrivit ministrului Justitiei, "o problema de coalitie trebuie discutata in coalitie". "Iesiri separate si a turna gaz pe foc nu duc nicaieri. (...) Nu exista o discutie acum in USR si in PLUS pe tema cine sa fie ministru. Ministru ar fi trebuit sa fie in continuare Vlad Voiculescu, pentru ca asa a fost discutia in coalitie", a sustinut Stelian Ion.

In opinia sa, Vlad Voiculescu a fost supus unui "linsaj mediatic". "Pentru mine a fost evident ca s-a incercat sa i se puna in carca vrute si nevrute si lucrul acesta ma mahneste foarte mult. Nu merita si nu merita Vlad Voiculescu, pentru ca este un om de buna credinta, care a depus toata energia pentru a rezolva probeleme, dar de foarte multe ori i s-au pus piedici si am vazut lucrul asta si l-am perceput ca atare.

Nu suntem inca in situatia sa discutam despre cine va fi viitorul ministru. Pentru fiecare portofoliu, USR PLUS are oameni bine pregatiti, care pot face lucruri foarte bune in ministere. Ideea este sa tragem toti in aceeasi directie, sa facem acele reforme, intr-o viteza mare, pentru ca nu mai este timp. Problemele din societate se agraveaza pe diferite segmente. Si pe partea medicala si pe chestiuni economice. Nu mai spun si de Justitie. Avem foarte mult de lucru", a adaugat Stelian Ion.

El a completat ca este firesc sa se faca in permanenta evaluari ale ministrilor.

Intrebat daca este necesara o discutie cu presedintele Klaus Iohannis in care USR PLUS sa solicite schimbarea premierului si a Guvernului, Stelian Ion a raspuns: "Discutii sunt bine-venite intotdeauna, dar sunt chestiuni pe care le vor aborda liderii politici. Daca se va considera ca este nevoie de o astfel de discutie, ea va avea loc cu siguranta".

Stelian Ion a precizat ca a avut o discutie cu premierul despre propria activitate. "Am avut o discutie cu premierul saptamana trecuta. Chiar urma sa ne intalnim. Trebuie sa lamurim anumite lucruri legate de Justitie si de programul de guvernare si de agenda pe care ne-am asumat-o si aceste lucruri, in functie de ce se va intampla ulterior in coalitie, vor fi lamurite. (...) Nu am primit niciun fel de repros din partea premierului, ci discutii legate de programul de guvernare si despre cum sa facem sa impingem mai departe reformele", a spus ministrul.

El a aratat ca a avut cu PNL si cu premierul Citu "o relatie corecta" si a facut tot posibilul "sa duca la indeplinire programul de guvernare intr-un ritm accelerat".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#stelian ion, #demitere Vlad Voiculescu, #stiri politica, #Dan Barna, #Florin Citu , #stiri politice