Steluta Cataniciu a fost aleasa pentru al treilea mandat de parlamentar, pe listele PSD. Ea a fost varf de lance a ofensivei PSD-ALDE-UDMR impotriva justitiei

Joi, 10 Decembrie 2020, ora 14:30
8008 citiri
Steluta Cataniciu a fost aleasa pentru al treilea mandat de parlamentar, pe listele PSD. Ea a fost varf de lance a ofensivei PSD-ALDE-UDMR impotriva justitiei
Deputata Steluta Cataniciu FOTO Facebook

Deputatul Steluta Gustica Cataniciu a mai prins un mandat in urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, de data aceasta, candidand din partea PSD. Ea a ajuns la al treilea mandat de deputat, iar de cand a intrat in politica si pana in prezent, Steluta Cataniciu a schimbat cinci partide politice.

In legislatura trecuta, ea a fost unul dintre varfurile de lance a ofensivei PSD-ALDE-UDMR impotriva justitie in celebra Comisie Iordache.

Steluta-Gustica Cataniciu este un deputat roman, ales in 2012 din partea Partidului National Liberal (PNL). Insa, in timpul mandatului a trecut la grupul parlamentar Liberal Conservator (PC-PLR).

Traseist de top

In 2016, Cataniciu a fost din nou aleasa, de data aceasta din partea ALDE, iar in iunie 2020 a trecut la partidul lui Dan Voiculescu, PP-USL, pentru o scurta perioada, pentru ca mai apoi, tot in iunie 2020 sa intre in PSD.

Steluta-Gustica Cataniciu a candidat pentru alegerile parlamentare din decembrie 2020 pe pozitia 2 la Camera Deputatilor, din partea PSD Bihor. Astfel, deputata a ajuns la al treilea mandat.

Potrivit Monitorul de Cluj, presedintele PSD Marcel Ciolacu a impus-o pe deputatul Steluta Gustica Cataniciu candidat PSD Bihor, pentru Camera Deputatilor, in pofida dorintei filialei.

Cine este Steluta Cataniciu

Cataniciu a fost membra in comisia speciala care a modificat Legile Justitiei, desi conform instantelor de judecata, ea nu ar avea dreptul, potrivit legii, sa fie in Parlament.

Deputata a avut o decizie in instanta care ii interzicea sa mai ocupe o functie publica dupa ce ANI a constatat un caz de conflict de interese.

Inspectorii de integritate au sesizat ca, in 2009, in calitate de consilier local, avocata Steluta Cataniciu a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa intrucat in calitate de consilier local a participat la adoptarea unei hotarari privind o societate cu care ar fi avut raporturi juridice.

In decembrie 2013, Curtea de Apel Cluj a dat dreptate ANI, dar Cataniciu a facut recurs. In noiembrie 2015 Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins recursul ca nefondat, decizia fiind definitiva.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului", spune legea.

In ciuda deciziei instantei, Steluta Cataniciu a candidat la alegerile parlamentare din 2016, dar si la cele din 2020, desi avea interdictie de a ocupa un loc in Parlamentul Romaniei, lucru confirmat chiar de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) la solicitarea Ziare.com, in 2017.

Studii

Acum in varsta de 54 de ani, Steluta Cataniciu si-a luat licenta in drept, la Universitatea Babes Bolyai, in urma cu 20 de ani, dupa ce a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Dimitrie Cantemir, conform biografiei postate pe site-ul Camerei Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#deputat, #mandat, #alegeri parlamentare 2020, #partide politice, #PSD Bihor , #stiri politice