Stolojan: PSD actioneaza ca o frana in calea reformelor

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 17:40
765 citiri
Stolojan: PSD actioneaza ca o frana in calea reformelor

Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan este de parere ca PSD doreste amanari succesive ale implementarii reformelor din motive politicianiste si a apreciat ca Guvernul Boc a evitat amplificarea efectelor crizei economice.

"PSD l-am fi dorit partener cu noi, dar din motive politicianiste este un fel de frana. PSD doreste tot timpul amanari la reformele fundamentale.

Speram sa aiba ceea ce trebuie pentru a sprijini Guvernul in asumarea raspunderii", a spus Stolojan in cadrul discursului sau la Scoala de Vara a PD-L.

El si-a exemplificat asertiunea prin acordul Romaniei cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana, care a fost criticat de catre PSD.

Stolojan le-a cerut democrat-liberalilor prezenti sa explice populatiei necesitatea acestor reforme in pofida efectelor negative pe care le pot avea pe termen scurt asupra unor categorii sociale.

"Avem nevoie sa fim uniti si sa putem convinge cat mai multi oameni ca ceea ce se intampla acum este ceea ce Romania are nevoie. Chiar daca unii vor fi afectati de sceste reforme, pentru fiecare dintre ei va fi si o oportunitate", a spus liderul democrat-liberal.

Prim-vicepresedintele PD-L a spus ca reformele trebuie finalizate inainte de sfarsitul crizei economice, astfel incat tara noastra sa se poata adapta schimbarilor din economia mondiala ce se contureaza.

"In lume, are loc o noua revolutie tehnologica: Statele Unite si multe tari europene au investit mult in resurse energetice alternative. Putem fi parte a acestui proces sau putem fi spectatori si importatori de astfel de energie.

Agenda de reforme ce se realizeaza este calea pe care Romania poate intra in randul trendurilor moderne ale economiei mondiale", a conchis Theodor Stolojan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Theodor Stolojan, #actiune PSD, #reforme PSD , #stiri politice