Care sunt cei mai vizibili membri ai guvernului Ciucă. Miniștrii PSD domină ierarhia superioară a topului STUDIU

Marti, 07 Decembrie 2021, ora 09:14
4449 citiri
Care sunt cei mai vizibili membri ai guvernului Ciucă. Miniștrii PSD domină ierarhia superioară a topului STUDIU

În primele cinci zile de mandat ale noului cabinet, premierul Ciucă este cel mai vizibil demnitar, fiind urmat de miniştrii Alexandru Rafila, Adrian Câciu, Sorin Grindeanu, Sorin Cîmpeanu, Lucian Bode şi Gabriela Firea, conform Barometrului vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia.

Pe ultimele locuri sunt, în ordine, miniştrii Digitalizării - Florin Roman, Economiei - Florin Spătaru şi cel al Culturii - Lucian Romaşcanu. Jumătatea superioară a topului este dominată de miniştrii PSD.

Pe primul loc se află prim-ministrul Nicolae Ciucă, cu 5.276 de menţiuni în presa scrisă şi online, vîrful de vizibilitate fiind atins în a doua zi de la preluare mandatului, 26 noiembrie, şi în 30 noiembrie, zile în care a avut loc şedinţa de Guvern în care a fost aprobată rectificarea bugetară, a participat la preluarea portofoliului Apărării de către Vasile Dîncu, a reacţionat la recomandările OMS cu privire la varianta sud-africană a noului coronavirus, a vizitat şantierul drumului care va face legătura cu podul Giurgiu - Ruse şi a făcut declaraţii referitoare la certificatul verde.

Pe poziţa a doua în top, cu peste 3.900 de menţiuni, este ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila.cu o mai mare vizibilitate în zilele în care a anunţat măsuri pentru călătorii care revin din Africa de Sud şi a făcut mai multe declaraţii privind certificatul verde şi relaţia cu şeful DSU Raed Arafat.

La mare distanţă, cu 1.914 menţiuni, este ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, al cărui mxim de vizibilitate a venit odată cu declaraţiile făcute după şedinţa de Guvern în care a fost adoptată rectificarea bugetară şi cu cele dintr-o emisiune televizată, în care a vorbit despre valoarea noului punct de pensie, subvenţia la gigacalorie şi banii împrumutaţi de guvernele anterioare.

Adrian Câciu este urmat de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, cu 1.600 de menţiuni, cele mai multe pe fondul discuţiilor referitoare la repatrierea românilor blocaţi în Africa de Sud şi al deschiderii Lotului 2 al autostrăzii Sebeş. - Turda.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, de obicei ocupant al locurilor 2 şi 3 în top, trece pe locul 5, cu 1.309 menţiuni în presa scrisă şi online, cele mai numeroase în 26 şi 29 noiembrie, odată cu declaraţiile privind banii primiţi de minister la rectificare şi în ziua în care a prezentat o demonstraţie video privind utilizarea testelor de salivă pentru depistarea infectării cu noul coronavirus în şcoli.

Ultimul cu peste 1.000 de referiri este ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, cu o mai mare vizibilitate în zilele în care a anunţat regulile pentru desfăşurarea ceremoniilor din 1 Decembrie, a comentat cazul poliţistului de la Giurgiu care ar fi cerut să fie recompensat cu un porc de 160 de kg, anunţând încetarea împuternicirii şefului de la Rutieră din Giurgiu şi cercetarea disciplinară a mai multor poliţişti şi a vorbit despre măsurile luate în contextul apariţiei variantei Omicron a noului coronavirus.

Destul de aproape de limita de 1.000 de menţiuni este ministrul Familiei, Gabriela Firea, vârfurile fiind în ziua preluării mandatului, când a vorbit despre portofoliul pe care îl deţine, despre banii primiţi la rectificare şi a lansat atacuri la adresa succesorului său la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan.

Firea este urmată de Marius Budăi, Vasile Dîncu, Adrian Chesnoiu şi de Bogdan Aurescu, toţi regăsindu-se în jumătatea superioară a clasamentului.

Pe ultimele locuri sunt în ordine, miniştrii Digitalizării - Florin Roman, Economiei - Florin Spătaru şi cel al Culturii - Lucian Romaşcanu.

Citeste si:
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin...
Florin Cîțu susține că se va opune oricărei tentative a PSD de renegociere a PNRR: „Aruncăm la coș 30 de miliarde de euro”
Florin Cîțu susține că se va opune oricărei tentative a PSD de renegociere a PNRR: „Aruncăm la coș 30 de miliarde de euro”
Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat joi, 27 ianuarie, că o renegociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este imposibilă, deoarece asta ar însemna pierderi de 30...
Comentarii
Atlantul
rank 1
Din moment ce toti sunt vaxxinati e clar ca nu putem