Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Teo Trandafir: Nu intru in politica pentru a inventa gaura de la covrig sau apa calda

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 23:43
3168 citiri
Teo Trandafir: Nu intru in politica pentru a inventa gaura de la covrig sau apa calda

Proaspat intrata in PD-L si avand deja o responsabilitate importanta din partea partidului, devenind cadidata pentru Colegiul 19, Teo Trandafir se arata increzatoare in sansele sale, tocmai pentru ca doreste sa reprezinte o zona ceva mai sensibila a societatii, cea a copiilor.

"Am emotii pentru ca pasesc intr-o zona necunoscuta. Toata lumea se pricepe la politica si la fotbal. De aici si pana la a lua locul lui Mutu si a deveni golgeter este cale lunga. Eu ma aflu in aceasta situatie.

De fiecare data cand intram intr-un sistem nou eram speriata pana intelegeam sistemul. La fel la facultate, la radio, la Tv. La mine, daca reusesc sa pricep cum ticaie sistemul, atunci intotodeaua inving. Acum inca nu inteleg niste lucruri. Am vazut o gramada de politicieni de iti venea sa-i crezi, nu alta. M-am gandit la ce foloseste politica. Si intrebandu-ma am zis de ce sa nu vad?", a declarat Teo Trandafir, miercuri seara, la B1 Tv.

Noua membra PD-L a explicat ca a aflat despre nevoile oamenilor mergand prin tara prin intermediul televiziunii si ca acela a fost momentul in care si-a dat seama ca trebuie sa faca mai mult pentru ei.

"Acum vreo cativa ani am inceput sa facem caravane. Prima data am vrut sa vad unde sta omul cand se uita la mine in casa lui. Sigur ca nu am vazut doar asta, ci am vazut cum arata oamenii, casele, copiii din Romania. Oamenii nu erau deloc ce credeam eu, le trebuia mai mult. Sigur ca era frumos sa rad cu ei, dar trebuia sa fac mai mult.

Dupa cate am inteles si eu pe lume, un copil abandonat in maternitate devine inadoptabil pentru ca nu are cine sa isi dea acordul. Daca exista o lege pentru asta, ea functioneaza prost. Nu vreau sa intru in politica pentru a inventa gaura de la covrig sau apa calda.

Ma bag intr-o chestiune care priveste copiii. Cu asta nu te joci, ca dai socoteala. Poti sa te joci cu banii, cu cladiri, cu afaceri, nu cu soarta unor copii", a precizat fostul om de televiziune.

Candidatura lui Teo ii face rau lui Mircea Badea?

Teo Trandafir este constienta ca, odata cu intrarea sa in politica, ii va produce unele probleme vechiului sau prieten, Mircea Badea, angajat in trustul lui Dan Voiculescu.

"Nu imi schimb prietenii si lucrurile in care cred. Sunt o persoana constanta, desi am schimbat televiziunile foarte des. Badea este intr-o situatie complicata. O sa zic lucruri care lui ii vor face foarte rau. Intre Mircea si mine nu este nimic mai important pe lumea aceasta decat prietenia, nici mogolul, nici nimic. Daca imi cere bratul drept i-l dau fara sa intreb de ce.

In general, Mircea se fereste de lucruri de genul asta. Pentru mine a fost o mare povara sa nu-i pot spune lui, i-am zis folosindu-ma de o suta de metafore si douazeci de comparatii. Si-a dat seama, dar pozitia lui este ingrata", a mai spus Teo Trandafir.

Aceasta sustine ca nu isi doreste sa devina politician focusat pe o singura idee, pentru ca astfel ai dezavantajul ca nu poti sa te aliniezi cu oameni politici care sunt de la alte partide.

I-a explicat fetitei sale despre ceea ce va insemna intrarea sa in PD-L

"I-am zis fetitei ca vine o perioada complicata care dureaza putin. I-am explicat ca daca eu reusesc acum, alti copii vor ajunge ca ea. Maya stie ce i s-a intamplat. Are sase ani, dar stie de la doi ani si jumate. A inteles perfect. I-am explicat ca adoptat inseamna adorat", a precizat noua membra a PD-L.

Teo Trandafir considera ca, daca iti dai interesul sa asculti tonurile omenilor si modul cum vorbesc, poti sa le intelegi si problemele.

"Acum inteleg problemele legate de copii, ulterior poti sa inteleg si restul problemelor. (...) Vroiam sa facem niste centre de zi in care copiii sa fie sub supravegerea unor studenti la universitatile de specialitate. Sa faca temele, sa li se dea o gustare. Astfel se evita infractionalitatea, asa numitul anturaj", sustine Teo.

Fosta prezentatoare Tv sustine ca, daca va pierde alegerile in fata contracandidatei sale, de la Partidul Conservator, Liliana Minca, nu va face o tragedie din asta si isi va continua proiectele.

"Daca eu pierd alegerile astea ma intorc la problemele mele, nu se intampla nimic, nu se crapa pamantul, pentru ca eu nu am avut timp sa ma aliez, sa ma patez", a adaugat Teo.

Teo Trandafir a tinut, totodata, sa precizeze ca nu ea a fost cea care a batut la usile PD-L pentru a fi primita in partid, ci ca situatia a stat exact invers.

"M-am zbatut ca descreierata sa duc la bun sfarsit niste proiecte si nu am putut, iar la un moment dat cei de la PD-L mi-au zis: 'vrei sa te ajutam?' Si am zis da. M-am super mirat si eu. Cred ca sunt destui oameni care sa serveasca interesele partidului. Au oameni cu experienta care asta fac. Nu au nevoie de inca unul. Sa aduci un om de divertisment pentru asta este impotriva legii", a adaugat Teo.

In calitate de politician, Teo Trandafir a precizat ca nu va promite lucruri marete, pe care nu le va reusi duce la bun sfarsit.

"Eu nu asfaltez, nu! Jur! Hai sa promitem exact ce putem face. Nu ma duc la oamenii astia sa-i mint pe ei. Am 42 de ani, cum mi-ar sta sa fiu catalogata drept o mincinoasa? Nu am facut-o in atatia ani de televiziune, nu fac parte din caracterele murdare", a completat Teo.

Dupa parerea sa, suferinta este singura care te impinge inainte, pentru ca te face sa simti mai adanc, iar tocmai acest lucru a determinat-o sa intre in politica.

"Ce am de pierdut daca le spun colegilor mei adevarul? Cand sunt foarte nedreptatita imi trebuie cateva clipe de ragaz. Astazi (n.red-miercuri), presa m-a atacat si am stat si m-am gandit daca pe drept sau nu. Cred ca pe drept, pentru ca presa nu a inteles ce vreau sa fac. Presa imi va fi un foarte bun aliat pentru ca nu stiu exact pe ce lume traiesc, pentru ca presa a fost in teritoriu.

Oamenii se tem de faptul ca eu as putea fi asimilat cu politicienii pe care i-a stricat politica. O sa fiu o voce libera si poate o sa fiu considerata asa. Eu nu o sa scriu un discurs. De maine incep activitatea, de vazut strada, de vazut omul, sa vad pentru cine mi-am pus gatul pe tocator" a mai zis noua membra PD-L.

Mona Musca, model pentru Teo Trandafir

Proaspat intrata in politica, Teo Trandafir sustine ca o are ca model de femeie politician pe Mona Musca, un om politic liberal, care s-a retras din viata publica, dupa ce CNSAS a dezvaluit colaborarea sa cu Securitatea.

"Am iubit-o si o iubesc pe doamna Mona Musca. Iubesc eleganta cu care prezenta proiectele, avea o aura si purta mereu niste perle care mie imi placeau", a declarat, razand, Teo Trandafir.

Teo Trandafir se arata, in acelasi timp, increzatoare ca oamenii vor veni la vot pentru ca profilul acestui colegiu este unul "special, sunt familii care au copii".

"Eu nu am facut politica niciodata, dar m-am implicat personal. Imi place la mine ca inca am entuziasm, chiar si la 42 de ani, iar asta cu politica de extrapoleaza, se asterne. Sper sa nu dezamagesc, asta e tot ce imi doresc", a conchis Teo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Teo Transafir politica, #Colegiul 19 Teo Trandafir , #stiri politice