Tinerii maghiari nu cred ca PCM este un concurent serios pentru UDMR

Duminica, 18 Aprilie 2010, ora 19:27
782 citiri
Tinerii maghiari nu cred ca PCM este un concurent serios pentru UDMR

Liderii Conventiei Tineretului Maghiar din Romania au afirmat, duminica, la Arad, ca Partidul Civic Maghiar (PCM) este o formatiune "neserioasa", care nu are sustinere din partea electoratului maghiar si nu reprezinta "un pericol" pentru UDMR.

Presedintele Conventiei Tineretului Maghiar din Romania (CTMR), Bodor Laszlo, a spus, duminica, la finalul Adunarii Generale a Conferintei Tineretului Maghiar din Romania, desfasurata timp de trei zile la Arad, ca UDMR este forta politica reprezentativa la nivelul comunitatii maghiare.

"Pe plan politic nu exista o concurenta intre PCM si UDMR. Singura formatiune care reprezinta interesele comunitatii maghiare este UDMR. Pentru ca daca ne uitam ce s-a intamplat in ultimele doua saptamani in curtea PCM, reiese ca nu putem vorbi despre o formatiune serioasa. Si acest lucru s-a vazut si la alegerile la care a participat. La alegeri se vede nivelul de sprijin al unei formatiuni politice. La alegerile parlamentare, niciun candidat independent sustinut de PCM nu a intrat in Parlament. La nivelul de sustinere politica si la nivelul de voturi, este clar ca UDMR este forta politica reprezentativa la nivelul comunitatii maghiare, iar PCM nu este un pericol pentru Uniune", a declarat Bodor Laszlo.

Bodor Laszlo a mai afirmat ca niciun membru CTMR nu este inscris in PCM,. "Conventia Tineretului Maghiar din Romania nu este parte componenta a UDMR, formatiune care nu are organizatii de tineret. CTMR este partener al UDMR si are in componenta organizatiile tinerilor maghiari din toata tara", a mentionat Bodor Laszlo.

Adunarea Generala a Conferintei Tineretului Maghiar din Romania (MIERT) s-a desfasurat la Arad, in perioada 16-18 aprilie, iar la deschiderea oficiala a participat presedintele UDMR, Marko Bela (foto), care a avut un discurs cu tema "Perspectivele tineretului maghiar din Transilvania".

Drepturi insuficiente pentru studenti

Cu aceeasi ocazie, participantii la Adunarea Generala a Conferintei Tineretului Maghiar din Romania au declarat ca proiectul de lege al invatamantului ar trebui contina prevederi privind drepturile organizatiilor studentesti si ale elevilor de a participa in structurile decizionale ale institutiilor de invatamant.

"Adunarea Generala saluta proiectul de lege al invatamantului elaborat de Guvernul Romaniei si prevederile acestuia privind descentralizarea. Totodata, atrage atentia asupra faptului ca forma actuala a proiectului nu contine prevederi privitoare la drepturile organizatiilor studentesti si ale elevilor de a participa in toate structurile decizionale ale institutiilor de invatamant.

Legea Educatiei care este in vigoare mentioneaza ca in conducerea universitatilor trebuie sa fie 25% formata din studenti. Proiectul de lege care este depus la Parlament mentioneaza ca in senatul universitatilor trebuie sa fie 25% tineri, dar nu se face referire si la celelalte structuri de conducere ca trebuie sa aiba reprezentanti ai tinerilor. Acest lucru trebuie, cumva, reglementat la noua lege", a declarat Bodor Laszlo, presedintele Conventiei Tineretului Maghiar din Romania.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#maghiari PCM UDMR, #Conventie Tineret Maghiar Arad, #drepturi studenti Legea Educatiei , #stiri politice