Ziare.com

Toader: Fac apel la partide sa audieze ministrii lui Negoita in regim de urgenta

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 19:20

   

Toader: Fac apel la partide sa audieze ministrii lui Negoita in regim de urgenta
Liderul PD-L Mircea Toader a facut apel la toate partidele sa audieze in regim de urgenta ministrii propusi din Cabinetul Negoita, apreciind ca este solutia reala pentru rezolvarea problemei bugetului, dar ca PD-L va vota si proiectul care permite Guvernului Boc sa elaboreze bugetul.

Liderul deputatilor democrat-liberali a subliniat luni ca PDL va vota proiectul de modificare a Legii de organizare a Guvernului, prin care se doreste abilitarea Cabinetului Boc sa elaboreze si sa transmita Parlamentului bugetul de stat pe 2010, dar ca aceasta este o "portita de scapare", in timp ce "portitia adevarata" este investirea Guvernului Negoita.

"Avem tot timpul sa votam acest Guvern si sa intre in legalitate. Nu ne putem opune, pentru bunul mers al lucrurilor si pentru a putea depune bugetul, sa modificam aceasta lege, dar de ce a fost nevoie de asemenea masura? Fac un apel catre toate partidele sa audiem in regim de urgenta propunerile noului Cabinet si sa nu mai fie nevoie de aceasta derogare de la Legea de organizare a Guvernului.

Sper sa nu se foloseasca tertipurile de pana acum si sa dureze foarte mult audierea ministrilor, noi solicitam ca audierile sa se faca in regim de urgenta, iar daca nu se face, nu putem bloca activitatea Guvernului si conditiile impuse de FMI", a declarat Toader.

Audieri in regim de urgenta

Democrat-liberalul a avansat ideea derularii audierilor "intr-un termen foarte scurt", fara a astepta cele 15 zile prevazute de Regulament, aratand ca "orice intarziere creeaza prejudicii majore Romaniei", fapt ce intra in responsabilitatea majoritatii PSD-PNL.

"Daca doresc sa amane( investirea Guvernului Negoita, n.r.), au o responsabilitate majora fata de Romania. E vorba de 15 zile in care sa decida Parlamentul, chiar asa, sa amani la nesfarsit? Ne intrebam de ce nu se doreste sa avem un Guvern stabil, de ce nu trebuie sa avem un Guvern cu puteri depline si incercam tot felul de tertipuri, ca hotararea Parlamentului data saptamana trecuta?", a comentat Toader.

El a sustinut ca reprezentantii majoritatii "au o singura teama", anume ce vor raspunde electoratului, "care ii va intreba de ce nu sunt de acord cu investirea unui Guvern legitim, cu un candidat de premier cu un primar cu reputatie deosebita".

Toader a criticat "modalitatea prin care majoritatea ad-hoc hotaraste impreuna destinele Romaniei, prin demiterea Guvernului Boc, neinvestirea Guvernului Croitoru si incercarea de a gasi o solutie la conditiile impuse de FMI care nu are niciun fel de efect juridic si nu se poate aplica", facand referire la Hotararea Parlamentului prin care se facea o derogare de la Legea de functionare a Guvernului, pentru a permite Cabinetului Boc sa elaboreze bugetul.

"Le-a venit pana la urma mintea cea de pe urma, sa ne propuna ca toate grupurile parlamentare sa fie de acord sa modifice aceasta lege de urgenta, tocmai pentru a permite unui Guvern in situatii extraordinare sa depuna bugetul si ratificarea unor tratate internatinale", a mai spus Toader.
Sursa: rNews

Articol citit de 487 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor