Tokes Laszlo si-a inaugurat al treilea birou de europarlamentar

Duminica, 09 Martie 2008, ora 13:34
1885 citiri
Tokes Laszlo si-a inaugurat al treilea birou de europarlamentar

Episcopul Tokes Laszlo a inaugurat, la sfarsitul saptamanii, la Budapesta, cel de-al treila birou europarlamentar al sau, urmand ca saptamana viitoare, in data de 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, sa inaugureze la Oradea un al patrulea birou, anunta NewsIn.

Seful de cabinet al lui Tokes, Szilagy Zsolt, a facut declarat ca acest birou face parte din acel lant de birouri europarlamentare ale episcopului pe axa Sfantu-Gheorghe - Oradea - Budapesta - Bruxelles.

"Inca de pe vremea campaniei s-a exprimat o exigenta din partea maghiarilor originari din Transilvania care traiesc in Ungaria. Am realizat ca relatia cu institutiile, partidele, bisericile din Ungaria ne va pune in fata unei cerinte mari, pe care nu putem sa o indeplinim decat daca se deschide un birou la Budapesta, aceasta este motivatia", a declarat, duminica, Szilagy, cu mentiunea ca episcolul doreste sa reprezinte in Parlamentul European nu doar interesele comunitatii maghiare din Transilvania, ci din intreg bazinul carpatic.

Potrivit lui Szilagy, la Budapesta, episcopul Tokes a prezentat si un pachet de propuneri facute la Bruxelles, cum ar fi organizare unei expozitii de traduceri ale Bibliilor sau invitarea unor personalitati ca Papa Benedict al XVI-lea in plenul Parlamentului European.

De asemenea, s-a vorbit si despre o conferinta cu liderii Bisericilor crestine din Europa si o conferinta despre bilantul tranzitiilor si schimbarile regimurilor comuniste, confruntarea cu trecutul, dintre care ultima a avut loc la Bruxelles.

La inaugurarea biroului europarlamentar al lui Tokes Laszlo de la Budapesta au participat, printre altii, presedintele Comisiei de Politica Externa din Parlamentul Ungariei, Nemeth Zsolt, vicepresedintele Grupului Parlamentar al PPE, Szajer Jozsef si episcopul reformat Erdely Geza, din Slovacia.

Inainte de a deschide biroul din Budapesta, Tokes Laszlo a mai inagurat birourile din Bruxelles si Sfantu-Gheorghe. Biroul din Sfantu-Gheorghe functioneaza de la inceputul lunii februarie si este amenajat la sediul Uniunii Civice Maghiare, ca semn de apreciere fata de numarul mare de voturi primit din acest judet la europarlamentare, unde Tokes a obtinut cu aproape 12.000 mai multe voturi decat UDMR.

Potrivit sefului biroului din municipiu, Kulcsar Terza Jozsef, mai multe persoane din judetul Covasna au apelat la biroul europarlamentar al lui Tokes Laszlo, de cand acesta s-a inaugurat in Sfantu-Gheorghe, in jur de 90% dintre problemele exprimate de oameni fiind legate de retrocedari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tokes Laszlo, #birou, #europarlamentar, #inaugurare , #stiri politice