Tomac, la Congresul PMP: Suntem convinsi ca am reusit sa depasim acel 5% nenorocit. Solidaritatea partidelor a facut ca partidul nostru sa nu-si duca la bun sfarsit cauza

Autor: C.V.
Duminica, 07 Martie 2021, ora 14:34
2919 citiri
Tomac, la Congresul PMP: Suntem convinsi ca am reusit sa depasim acel 5% nenorocit. Solidaritatea partidelor a facut ca partidul nostru sa nu-si duca la bun sfarsit cauza
Eugen Tomac FOTO Facebook

Fostul presedinte al Partidului Miscarea Populara (PMP) Eugen Tomac se declara convins, duminica, la congresul formatiunii, ca la alegerile parlamentare a fost depasit "acel 5% nenorocit". Tomac afirma ca rezultatul obtinut de PMP la alegerile din decembrie este "nedrept, incorect" si constituie rezultatul lipsei de solidaritate a celorlalte formatiuni politice.

"Regret ca la ultimul exercitiu electoral, desi cu totii suntem convinsi ca am reusit sa depasim acel 5% nenorocit, din pacate solidaritatea partidelor celelalte a facut ca partidul nostru sa nu-si poata duce cauza pana la bun sfarsit. Trebuie sa o spun inca o data, cele 1.099 de contestatii depuse de PMP la Biroul Electoral Central, desi au intrunit sustinerea tuturor magistratilor prezenti in acest organism electoral, celelalte partide insa nu au dorit acest lucru si sigur, s-a validat rezultatul pe care-l cunoastem cu totii, nedrept, incorect.

Dar, pentru ca suntem un partid de luptatori, nu am dorit sa dramatizam aceasta nesansa care ne-a lovit si avem obligatia si politica si morala sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a duce mai departe mesajul care ne defineste pe noi, ca partid", a afirmat Eugen Tomac in discursul tinut duminica, in cadrul Congresului PMP care are loc la Sinaia.

USR, acuzat de "dublu discurs"

Acesta a criticat dur Uniunea Salvati Romania pentru "dublu discurs" si Partidul National Liberal pentru modul in care actioneaza dupa ce a ajuns la guvernare.

"Unde sunt vocile strigatoare de la USR care militau pentru transparenta si justitie? Ca au majoritate, astazi, in Parlament! Cine-i opreste sa adopte aceasta lege (legea privind transparenta totala privind cheltuirea fondurilor publice- n.r.). Unde sunt cei de la PNL si USR care au promis ca, odata ce ajung la guvernare, vom avea alegerea primarului in doua tururi?

Este pe ordinea de zi si astazi acest proiect, are nevoie decat de un singur vor pentru ca romanii sa revina la alegerea primarului in doua tururi. S-a saturat societatea de ipocrizie. Veti vedea ca nu vor vota doua tururi, sunt absolut convins de acest lucru, pentru ca nu-i mai intereseaza. Reducerea numarului de parlamentari la 300 a fost adoptata de Senat. Au majoritate. Cine-i opreste astazi sa dea un singur vot pentru a respecta ceea ce milioane de romani au decis intr-un referendum national? (...) Pentru ei referendumul e o chestiune facultativa, neimportanta si au demonstrat-o de nenumarate ori", a mai afirmat Tomac.

PMP a ratat intrarea in Parlament, la alegerile parlamentare de anul trecut nereusind sa intrunesca pragul electoral de 5%. La Camera Deputatilor PMP a obtinut 4,82% din voturi, iar la Senat 4,93%.

Imediat dupa alegeri, liderul formatiunii Eugen Tomac a demisionat din functie, anuntand ca-si asuma rezultatul.

PMP continua insa sa activeze in administratia locala, avand, dupa alegerile locale de anul trecut, peste 2.000 de consilieri locali, peste 70 de consilieri judeteni si consilieri generali ai Capitalei si 49 de primari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul României va participa la Congresul PES, unde va fi desemnat candidatul pentru președinția Comisiei Europene
Premierul României va participa la Congresul PES, unde va fi desemnat candidatul pentru președinția Comisiei Europene
Marcel Ciolacu, premierul României, participă vineri, 1 martie, şi sâmbătă, 2 martie, la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), care are loc la Roma, în contextul alegerilor...
Transnistria vrea să fie „suverană”. Congresul convocat la Tiraspol a decis să ceară Rusiei „ajutor și protecție”
Transnistria vrea să fie „suverană”. Congresul convocat la Tiraspol a decis să ceară Rusiei „ajutor și protecție”
Congresul convocat la Tiraspol a votat miercuri, 28 februarie, o rezoluţie în care susţine teza suveranităţii regiunii şi cere ajutor în acest sens, potrivit postărilor de pe canalele...
#Eugen Tomac, #PMP, #congres, #partid , #stiri politice