Traian Basescu ataca din nou trusturile de presa

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 14:46
2224 citiri
Traian Basescu ataca din nou trusturile de presa

Traian Basescu a atacat din nou trusturile de presa "FNIst si crescentian", despre care a spus ca se "hranesc" in apele tulburi ale crizei si ca si-ar dori ca "seful statului sa doarma la Cotroceni".

"Esenta vietii lor este ca presedintele sa taca, cand sunt vremuri tulburi, cu un stat dezechilibrat, romanii profund dezbinati si ei sa pescuiasca din nou. Le e foame sa pescuiasca din nou in vremuri tulburi. Au pescuit in anii 90, acum gata, nu mai merge", a spus seful statului intr-un interviu la Radio Romania Actualitati.

Traian Basescu a adaugat ca, in ultimele doua luni, a fost atacat de cel putin 3-4 ori de membri marcanti ai PSD, fara sa le raspunda.

"Din ianuarie si pana acum am tacut tot timpul. Nu am raspuns niciunei afirmatii, desi trustul FNIist si trustul crescentian i-au promovat, ii dadeau la deschidere de jurnale si emisiuni", a explicat seful statului, acuzandu-i pe cei care fac politica editoriala ca "stau si genereaza toata ziua emisiuni de discreditare a institutiilor".

Traian Basescu a afirmat ca a fost surprins, in urma cu cateva zile, cand a vazut o emisiune tv in cadrul careia un "mogul" sustinea ca are 150 de oameni in structurile statului si a explicat ca "e obligatia statului sa se apere". Presedintele a declarat ca aceasta este o mentalitate care "nu arata doar cinism, ci si determinarea acestui tip de om de a face din stat lacheul lui".

Traian Basescu a explicat insa ca nu se refera la toti jurnalistii angajati in aceste trusturi, deoarece "o mare parte dintre ei sunt onesti".

Totodata acesta a precizat ca el a fost cel care a solicitat sa vorbeasca la postul public de radio, pentru a explica romanilor ca in aceste vremuri de criza este nevoie de solidaritate si pentru a contracara incercarea de "decredibilizare a sefului statului intr-un moment de criza".

"Daca vom fi dezbinati in timpul acestei crize, nu ne va fi bine. Am vazut intrebarea stupida a cuiva de ce presedintele isi permite sa vorbeasca despre consultarea populatiei, presedintele trebuia sa impuna. Daca impun sunt dictator, daca consult populatia nu este bine. De aceea am solicitat sa vin la RRA, pentru ca eu am cerut, nu m-a chemat RRA, a fost pentru ca vreau sa ii conving pe romani ca e nevoie de solidaritate, de acceptarea unui program de austeritate si de reformarea statului, daca vrem sa nu ne amanetam viitorul", a mai spus Traian Basescu.

Basescu: "In afara de Dumnezeu nu mi-e frica de nimeni"

Intrebat fiind daca nu cumva interventia sa pe postul public poate fi interpretata ca facand parte din pregatirea campaniei electorale, presedintele a raspuns ca intrebarea i se pare jignitoare.

"Intrebarea este jignitoare. Seful statului nu are voie sa doarma la Cotroceni si sa lase ca mesajele sa le dea altii. Chiar in situatie de criza, nu voi mai lasa fara raspuns afirmatiile celor care ma ataca din politica", a mai spus presedintele precizand ca "in afara de Dumnezeu nu mi-e frica de nimeni".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu presa, #atac trusturi Basescu , #stiri politice
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
"STATUL TREBUIE SĂ SE APERE ,E TREBA LUI SĂ SE APERE "a spus pe postul său SOV într-o dezbatere privind dacă e moral sau nu ca tonomatul TRAIAN UNGUREANU să candideze va EUROPARLAMENTAR!
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
ertată: Domnule presedinte BĂSESCU sinteti un presedinte ipocrit si "inabil" intr-un STAT conceput pină la virgulă de CAMPIONUL CINICILOR :GUZGANUL ROZALIU !