Traian Basescu plange dupa epoca Bush

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 11:40
2911 citiri
Traian Basescu plange dupa epoca Bush
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu s-a aratat suparat ca noul sef de stat de la Casa Alba, Barack Obama, nu il baga in seama si este nostalgic dupa epoca Bush, perioada in care "o nesfarsita lista de obiective comune care au fost toate atinse, la nivelul de angjament".

Prezent miercuri la Reuniunea Anuala a Diplomatiei, Traian Basescu si-a aratat resemnarea si dezamagirea pentru ca nu a reusit sa obtina aprobarea Casei Albe sa mearga intr-o vizita oficiala in SUA si nici nu a primit acceptul pentru vizita lui Obama la Bucuresti, dezvaluie Cotidianul.

Presedintele a acceptat ca aceasta intrevedere ar putea avea loc "dupa ce se produc si alegerile prezidentiale si in Romania".

Amintim ca Traian Basescu nu s-a dus la serbarea zilei Statelor Unite, pe 4 iulie. In plus, noul ambasador american, Mark Henry Gitenstein, a fost programat miercuri sa-si prezinte scrisorile de acreditare la sfarsitul unei succesiuni de primiri a altor noi sefi de misiuni diplomatice.

La inceputul lunii august, Mark Gitenstein a depus juramantul in fata vicepresedintelui SUA Joe Biden pentru a deveni ambasador in Romania. Senatul american votase in unanimitate in luna iulie propunerea presedintelui Barack Obama de trimitere a lui Mark Gitenstein la post la Bucuresti.

Mark Gitenstein, expert respectat la Washington, a facut parte dintre consilierii echipei de tranzitie pe care presedintele Barack Obama a numit-o pana la investirea sa in functie.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Basescu Bush, #Basescu suparat Obama , #stiri politice