Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tv Ziare.com Canacheu: Rusia are la indemana toate mijloacele pentru a se apara

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 15:28
2981 citiri
Tv Ziare.com Canacheu: Rusia are la indemana toate mijloacele pentru a se apara

"Spumoasa reactie a Rusiei in legatura cu instalarea elementelor scutului antiracheta american in Romania este una care se incadreaza intr-o abordare constructiva si cred ca nu vor fi chestiuni dificile in viitor. Rusia are la indemana toate mijloacele de a se apara si spiona", a declarat, vineri, la televiziunea Ziare.com, presedintele Comisiei de Aparare a Camerei Deputatilor, Costica Canacheu.

"Exista temeri ca partea rusa pierde zona de influenta si faima de a fi una dintre cele mai mari puterii a lumii in randul unor lideri politici de plan doi sau trei. Dar eu personal nu vad ca in viitor sa avem o dezvoltare contradictorie vizavi de relatia noastra cu Rusia, sau a acestei tari cu NATO sau UE. Si nu vad ce legatura are furnizarea gazelor cu scutul, rusii sunt nemultumumiti ca livreaza prea putin si au tot interesul sa creasca livrarea", a spus deputatul PD-L.

Costica Canacheu a reiterat ideea ca Rusia are la indemana toate mijloacele de a se apara si spiona, iar reactiile lor arata ca au toate datele si scutul nu este o amenintare pentru ei

"Rusia are protectie antiracheta cu o eficienta de peste 80% la acest moment si dezvoltarea tehnologica continua. Se estimeaza ca pana in 2020 va creste capacitatea acestor interceptori pana la 90%", a mai declarat acesta.

Romania primeste securitate

Presedintele Comisiei de Aparare a Camerei Deputatilor crede ca prin acceptarea elementelor ale scutului antiracheta a SUA Romania primeste ceea ce si-a propus, adica securitate.

"Nu ne costa amplasarea scutului antiracheta si el are in vedere protectia intregului teritoriu, adica cea mai mare parte a statelor UE, care sunt si membre NATO. Sper ca in aceasta sesiune parlamentara, pana la 30 iunie, sa ratificam acest acord, iar restul negocierilor sa aiba loc intr-un an si jumate. Scutule este eminamente defensiv si are componente de interceptare a unor rachete lansate spre teritoriul european", a mai precizat acesta.

Costica Canacheu spune ca nicio tara nu s-a nascut puternica, nici SUA, nici Romania, de aceea trebuie dezvoltate sisteme de protectie.

"Decizia de acceptare a scutului are un impact maxim pentru ca intram in randul statelor privilegiate care pe langa protectia pe care o ofera acest scut au contributie directa la realizarea acestui scut. Nu vad nicio dovada de slugarnicie ca presedintele a anuntat repede ca Romania accepta invitatia lui Barack Obama. E nevoie sa fii ferm si rapid atunci cand iti apare o oportunitate si era firesc sa raspundem rapid invitatiei pe care a trimis-o presedintele SUA", a mai precizat parlamentarul democrat liberal.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Costica Canacheu scut antiracheta, #Rusia putere aparare spionare , #stiri politice