Udrea: Majoritatea activitatilor de turism se desfasoara la negru

Joi, 27 August 2009, ora 14:44
1145 citiri
Udrea: Majoritatea activitatilor de turism se desfasoara la negru
Foto: Antena3

Ministrul Turismului Elena Udrea a declarat joi, dupa sedinta cu reprezentantii Consiliului Consultativ, ca cea mai mare parte a activitatilor de turism in Romania se desfasoara la negru.

"A avut loc sedinta cu Consiliul Consultativ, sedinta care a fost amanata deja de joia trecuta, dat fiind activitatea Comisiei de la Camera Deputatilor, in care am dezbatut o problema legata de Legea turismului.

Mare parte din activitatile de turism se desfasoara in economia nefiscalizata, in afara legilor romanesti. Am decis ca propunerile cu care va merge Ministerul Turismului sa fie trimise de catre cei care sunt reprezentantii asociatilor patronale si profesionale din turism.

Cautam solutii care sa fie preluate de Ministerul Turismului si sa fie puse in discutia Guvernului Romaniei", a declarat Elena Udrea, intr-o conferinta de presa.

Gazda are musafiri

Ministrul a explicat ca una dintre cele mai mari probleme este ca majoritatea activitatilor turistice ilegale se desfasoara pe proprietati private, unde ministerul nu poate interveni.

"Atributiile de control ale ministerului nu se pot exercita pe o proprietate privata care nu poate fi declarata ca o proprietate pe care se organizeaza activitati turistice.

Nu avem dreptul legal de a patrunde pe o proprietate privata si de a controla daca acolo se desfasoara o activitate turistica la negru sau, cum se spune, 'gazda are musafiri'", a explicat Udrea.

Ea a spus ca urmatoare sedinta va avea loc in jurul datei de 15 septembrie si ca spera sa elaboreze o Lege a turismului cat mai buna.

"Vom elabora Legea turismului, speram sa o facem foarte bine asa fel incat sa nu fie nevoie sa o schimbam pe perioada urmatorului mandat. Urmatoarea intalnire va avea loc in jurul datei de 15 septembrie", a mai spus Elena Udrea.

Numarul locurilor de munca din sector va creste cu 40%, pana in 2014

Ministrul mai sustine ca Legea turismului ar putea creste, pana in 2014, numarul locurilor de munca din sector cu 40%.

"Unul dintre obiectivele pe care noi ni le-am propus cu aceasta lege este sa reusim sa dezvoltam activitatea de turism, astfel incat numarul locurilor de munca din domeniul turismului sa creasca cu aproximativ 40%, pana in 2014", a declarat Udrea.

De asemenea, aceasta a precizat ca, in prezent, poarta discutii cu reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si cu cei ai Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), pentru a conveni asupra autorizatiilor de functioare si controalelor la unitatile de alimentatie din turism.

Elena Udrea a precizat ca proiectul privind Legea Turismului ar putea fi finalizat pana la 20 septembrie 2009, dar acest lucru depinde de rezultatele discutiilor cu cele doua ministere.

Consiliul Consultativ al Turismului s-a reunit joi pentru a conveni asupra formei finale a proiectului de lege a turismului, urmand ca acesta sa fie supus dezbaterii publice si inaintat Parlamentului. La sedinta au participat reprezentantii MT, asociatiile profesionale, patronale si de promovare din domeniul turismului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Elena Udrea, #lege turism, #turism la negru , #stiri politice