Udrea respinge ideea ca angajatii sa suporte 20% din valoarea tichetelor

Vineri, 27 Februarie 2009, ora 22:24
1454 citiri
Udrea respinge ideea ca angajatii sa suporte 20% din valoarea tichetelor

Ministrul Turismului, Elena Udrea, respinge propunerea patronilor privind modificarea legii de acordare a tichetelor de vacanta, astfel incat angajatii sa contribuie cu 20% din valoarea efectiva a tichetelor.

Elena Udrea a declarat, vineri, la Sfantu-Gheorghe, ca ordonanta nu prevede ca angajatorii privati sa fie obligati sa acorde tichetele de vacanta, insa, a precizat ministrul turismului, ideea ar fi ca un numar cat mai mare de angajati sa beneficieze de acest plus la salariu, informeaza NewsIn.

Totodata, Udrea a respins ideea potrivit careia angajatii sa suporte 20% din valoarea tichetelor de vacanta.

"Nu stiu ce au discutat (patronatele, n.r.), ideea este ca in Ordonanta nu se prevede ca pentru privati sa fie obligatorie acordarea tichetelor, ei pot sa nu ofere, ideea este ca ar trebui, ar fi bine, si cred ca angajatii ar fi multumiti daca ar primi aceste tichete care sunt un venit in plus la pachetul salarial.

Vom discuta cu ei daca putem face mai mult decat am facut, si eu cred ca am facut destul prin aceea ca am decis sa fie deductibile din profit sumele acordate pentru tichetele de vacanta, pentru anagajator, iar pentru angajati sa fie scutite de plata taxelor si impozitelor. Eu cred ca acesta este un efort extraordinar, dar daca putem face si altceva pentru ca tot mai multi angajati sa beneficieze de aceste tichete, desigur ca vom vedea ce anume", a declarat, vineri, Elena Udrea.

Patronii solicita modificarea legii privind acordarea tichetelor de vacanta, astfel incat angajatii sa contribuie cu 20% din valoarea efectiva a tichetelor, a declarat vineri presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu. Potrivit acestuia, acordarea tichetelor de vacanta la nivelul maxim, contravaloarea a sase salarii de baza minime brute, ar duce la dublarea cheltuielilor angajatorului cu salariatul.

In aceste conditii, spune Nicolescu, este absolut necesara o contributie a salariatului de 20% la valoarea efectiva a tichetului de vacanta.

Guvernul a adoptat, in urma cu o saptamana, o OUG privind acordarea tichetelor de vacanta in limita a sase salarii minime brute pe economie, acestea urmand sa fie utilizate doar pe teritoriul Romaniei si numai de persoanele pe numele carora au fost emise.

Citeste si:
Nicuşor Dan continuă dialogul cu sindicaliștii de la STB: o nouă rundă de negocieri la sediul Primăriei
Nicuşor Dan continuă dialogul cu sindicaliștii de la STB: o nouă rundă de negocieri la sediul Primăriei
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat, vineri, după o discuţie pe care a avut-o cu reprezentanţii angajaţilor STB din depouri şi autobaze, că s-a decis ca dialogul legal şi...
Ioana Băsescu, „îngropată” de mărturia fostului iubit. Giovanni Francesco: „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”
Ioana Băsescu, „îngropată” de mărturia fostului iubit. Giovanni Francesco: „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”
Giovanni-Mario Francesco, fostul iubit al Ioanei Băsescu, a relatat joi, 20 ianuarie, că în 2009 fiica cea mare a fostului președinte i-a cerut să facă plăți nereale prin firma lui pentru...