Clotilde Armand, ultimatum catre Romprest: "Daca nu ridicati gunoiul, vom rezilia contractul. Aveti 24 de ore la dispozitie"

Miercuri, 02 Iunie 2021, ora 09:50
4505 citiri
Clotilde Armand, ultimatum catre Romprest: "Daca nu ridicati gunoiul, vom rezilia contractul. Aveti 24 de ore la dispozitie"

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis miercuri, 2 iunie, public Companiei Romprest Service SA sa reia activitatea de strangere a gunoiului, in 24 de ore.

Armand a subliniat ca, daca acest lucru nu se va intampla, va rezilia contractul de delegare a gestiunii prestarii serviciilor de salubrizare, iar un alt operator va intra pe raza unitatii teritorial-administrative si va presta aceste servicii.

Edilul ii indeamna pe cetatenii Sectorului 1 sa reclame la Politia Locala a Sectorului 1, la numarul de telefon 021.9540, apelabil 24 de ore din 24, in cazul in care observa depozite necontrolate de gunoaie pe domeniul public sau ca gunoiul menajer nu mai este ridicat de firma de salubritate.

"Este un nou santaj de tip mafiot din partea acestei companii, un santaj adresat tuturor locuitorilor din sector care platesc bani multi sa fie curat," a declarat, marti seara, Clotilde Armand.

Edilul a reamintit decizia Curtii de Conturi a Romaniei care a constatat ca Primaria Sectorului 1 a platit nejustificat, in perioada 2013-2016, catre Romprest Service SA suma de 94,1 de milioane de lei (inclusiv TVA). Suma reprezinta tarife indexate in baza unui indice al pretului de consum, altul decat cel prevazut in contractul initial atribuit prin licitatie, modificat prin act aditional si contrar prevederilor din caietul de sarcini, fiind calculate dobanzi si penalitati in suma totala de 23,7 milioane de lei.

Nu suntem prostii mafiei gunoaielor

Atat Curtea de Conturi, cat si Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), au cerut Primariei Sectorului 1 recuperarea imediata a sumelor platite nelegal catre Romprest Service SA.

"Totusi, nu suntem prostii mafiei gunoaielor si eu nu ma clintesc in fata amenintarilor de tip mafiot. Pot sa urle ei cat doresc in presa lor aservita si cumparata. Eu stau aici in primarie sa-i infrunt pe cei care au impresia ca pot fura peste un sfert din bugetul anual al Primariei Sectorului 1 (da, atat platim pentru gunoi) cu ajutorul unor consilieri vanduti. Am anuntat si Garda de Mediu ca operatorul de salubritate din Sectorul 1 depoziteaza in acest moment ilegal deseurile. Tineti minte: au maximum 24 de ore. Si eu am inceput deja sa numar," a declarat Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 solicita Garzii de Mediu sprijinul in identificarea depozitelor ilegale de deseuri municipale de pe raza acestei zone administrative.

Citeste si:
Eșecul PSD de la Sectorul 1. Cum încearcă social-democrații să ascundă rușinea referendumului ratat împotriva lui Clotilde Armand
Eșecul PSD de la Sectorul 1. Cum încearcă social-democrații să ascundă rușinea referendumului ratat împotriva lui Clotilde Armand
La un an de zile după ce au început să strângă primele semnături, PSD alături de alte cinci partide nu au reușit să strângă îndeajuns de multe semnături pentru organizarea...
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Comentarii
Injineru
rank 5
Dictatura gunoierilor !
MacGigi
rank 5
Mi-a placut poza, nu mi-a placut articolul.