Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un fost consilier PCM a dat in judecata Consiliul Judetean Covasna

Duminica, 09 Noiembrie 2008, ora 18:30
953 citiri
Un fost consilier PCM a dat in judecata Consiliul Judetean Covasna

Fostul consilier judetean ales la alegerile locale din vara pe lista PCM Covasna, Szilagyi Sandor, a dat in judecata Consiliul Judetean (CJ) si solicita anularea deciziei privind incetarea mandatului sau, din data de 31 octombrie, pe motiv ca nu s-au respectat prevederile legale.

In plangerea sa, Szilagyi invoca faptul ca, potrivit legii, convocarea CJ se face in scris, prin intermediul secretarului judetului, cu cel putin cinci zile inaintea sedintei, in schimb proiectul privind demiterea sa a fost introdus pe convocator cu 10 minute inainea sedintei, informeaza NewsIn.

Totodata, Szilagyi mai sustine ca procesul verbal de afisare de la Biroul Electoral Judetean (BEJ) pentru aducerea la cunostinta a candidaturilor ramase definitive la alegerile parlamentare, pe care se bazeaza hotararea CJ, nu adevereste ca si-a pierdut calitatea de membru al partidului pe lista caruia a fost ales.

"Consider ca singura metoda de a dovedi ca am pierdut aceasta calitate de membru este solicitarea unei adeverinte de la organizatia judeteana a partidului respectiv, in care sa fie explicit relatat ca mai detin sau au am renuntat la calitatea de membru al acestui partid politic", sustine Szilagyi, cu mentiunea ca aceasta cerere nu a venit din partea CJ.

In aceste conditii, Szilagyi solicita instantei - Tribunalul Covasna - sa anuleze aceasta hotarare a CJ, pe care o considera nelegala.

Consiliul Judetean Covasna a decis in data de 31 octombrie incetarea mandatului consilierului judetean PCM Szilagyi Sandor, pe motiv ca este candidat la alegerile parlamentare ca independent, prin urmare nu ar mai face parte din fractiunea care l-a sustinut la alegerile locale.

Fractiunea PCM din cadrul CJ Covasna s-a opus demiterii consilierului Szilagyi Sandor si a invocat, printre altele, ca proiectul privind demiterea sa le-a fost inmanat cu 10 minute inaintea sedintei propriu-zise. Atat presedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, cat si alti membri PCM, s-au pronuntat impotriva acestei initiative a CJ.

Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Szilagyi Sandor, #judecata, #Consiliu, #Judetean, #Covasna , #stiri politice