UPDATE: "Presedintia nu negociaza dreptul la informare"

Luni, 12 Noiembrie 2007, ora 19:36
744 citiri
UPDATE: "Presedintia nu negociaza dreptul la informare"

Administratia Prezidentiala nu negociaza cu Alexandru Sassu dreptul la informare al cetatenilor, a anuntat, luni, intr-un comunicat de presa, purtatorul de cuvant de la Palatul Cotroceni, Valeriu Turcan.

"Corecta informare a cetatenilor romani cu privire la treburile de interes public este o obligatie legala atat a Presedintelui Romaniei, cat si a serviciului public de televiziune. Nu este nimic de negociat aici", se arata in comunicat.

Potrivit acestuia, presedintele doreste sa-i informeze pe romani cu privire la importanta alegerilor europene si a referendumului privind votul uninominal majoritar in doua tururi de scrutin.

Valeriu Turcan a anuntat, totodata, ca Administratia Prezidentiala a transmis, luni, postului public de televiziune o scrisoare prin care solicita ca presedintele sa se poata adresa cetatenilor, vineri, 23 noiembrie, la postul TVR1, pentru a explica importanta participarii la alegerile europene si la referendum.

"Presedintele si-a exprimat disponibilitatea de a fi prezent si cu alte ocazii in studiourile TVR, inaintea datei de 23 noiembrie, pentru a contribui la efortul de explicare a importantei alegerilor pentru Parlamentul European si a referendumului cu privire la introducerea votului uninominal majoritar in doua tururi de scrutin", se mai arata in comunicat.

Alexandru Sassu a participat luni la sedinta Comisiei parlamentare pentru repartizarea timpilor de antena, careia ii va prezenta, la inceputul saptamanii viitoare, o informare privind rezultatul negocierilor cu Administratia Prezidentiala.

Televiziunea publica va negocia, la initiativa acestei institutii, cu Administratia Prezidentiala, o noua aparitie a sefului statului pe tema referendumului de introducere a votului uninominal, a declarat, luni, presedintele-director al TVR, Alexandru Sassu.

Sassu le-a transmis, luni, membrilor Comisiei parlamentare pentru repartizarea timpilor de antena ca TVR va purta negocieri cu Presedintia pentru o noua aparitie a lui Traian Basescu la postul public pe tema referendumului pentru introducerea votului uninominal.

Presedintele TVR nu a putut preciza, insa, in ce emisiune si-ar putea face aparitia seful statului, dar a mentionat ca negocierea se va purta la initiativa postului public.

De asemenea, CNA va inainta o documentatie privind echilibrul prezentarii parerilor pro si contra in timpul emisiunilor alocate de posturile publice de radio si televiziune chestiunii referendumului pentru introducerea votului uninominal.

Saptamana trecuta, pe 8 noiembrie, prin intermediul unui comunicat de presa, postul public de televiziune anunta ca ii va acorda spatiu de emisie presedintelui Traian Basescu in campania pentru referendum doar in cazul in care comisia parlamentara pentru stabilirea timpilor de antena si CNA vor considera oportun acest lucru.

"In cazul in care comisia parlamentara si CNA vor considera oportun ca TVR sa aloce sefului statului si alti timpi de antena fata de interventia de luni, 5 noiembrie a.c., televiziunea publica va oferi acest spatiu", potrivit comunicatului citat.

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...