USR PLUS va propune in sedinta coalitiei schimbarea lui Florin Citu cu Ludovic Orban SURSE

Miercuri, 14 Aprilie 2021, ora 16:37
5391 citiri
USR PLUS va propune in sedinta coalitiei schimbarea lui Florin Citu cu Ludovic Orban SURSE
Dan Barna este co-presedinte USR FOTO Facebook/ Dan Barna

Surse politice au transmis miercuri, 14 aprilie, ca USR PLUS ia in calcul sa mearga la sedinta coalitiei inclusiv cu propunerea ca Florin Citu sa fie inlocuit de Ludovic Orban la sefia Executivului, aceasta fiind o conditie pentru ca actuala formula de guvernare sa fie mentinuta.

In contextul in care au retras sustinerea acordata cu Florin Citu, ca urmare a revocarii lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sanatatii fara nicio consultare, singura varianta de continuare a colaborarii in actuala formula este schimbarea acestuia, arata sursele citate de News.ro.

In acest conditii, USR PLUS ia in calcul ca la sedinta coalitiei sa propuna, ca varianta, inlocuirea lui Florin Citu cu Ludovic Orban, cu care afirma ca au avut o relatie de colaborare mult mai buna si pe care il considera un partener mai credibil.

Dupa revocarea lui Vlad Voiculescu, conducerile USR PLUS au transmis ca "demiterea ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterala si imatura a premierului Florin Citu care pune sub semnul intrebarii capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coalitie functional".

"Din acest moment, Florin Citu nu mai are sustinerea Aliantei USR PLUS pentru ramanerea in functia de prim-ministru", a fost mesajul USR PLUS.

De asemenea, cele doua partide au cerut de urgenta o sedinta a Coalitiei pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Citu.

Presedintele PNL Ludovic Orban a comentat miercuri revocarea lui Vlad Voiculescu de la Mionisterul Sanatatii,precizand ca este obligatia constitutionala a premierului de a veghea la buna functionare a Guvernului si de a interveni cand e cazul, pentru a asigura buna guvernare, exprimand sustinerea PNL pentru decizia prim-ministrului. De asemenea, Orban a precizat ca pentru PNL nu exista o alta solutie politica de guvernare decat actuala coalitie. Orban a exclus varianta unui Guvern minoritar, dar si posibilitatea renegocierii ministerelor in coalitie.

Citește și:
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost președinte al PNL, consideră că Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei ”din iniţiativa...
Nicolae Ceaușescu a fost omorât pentru ca România să ajungă o țară cu mâna întinsă la băncile străine?
Nicolae Ceaușescu a fost omorât pentru ca România să ajungă o țară cu mâna întinsă la băncile străine?
Radiografia societății noastre implică un studiu complex, dacă nu din perspectiva psihiatrica, cel puțin din perspectiva psihologiei politice! Anormalitatea a devenit normalitate, așa cum...