Vasile Blaga: Voi asigura alegeri prezidentiale corecte

Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 11:33
3052 citiri
Vasile Blaga: Voi asigura alegeri prezidentiale corecte

Noul ministru interimar de Interne, Vasile Blaga, a declarat vineri ca printre prioritatile sale se numara asigurarea unor alegeri prezidentiale corecte, managementul fortelor de ordine publica, asigurarea ordinii publice si intrarea Romaniei in spatiul Schengen in 2011.

"As vrea sa va spun cateva dintre prioritatile mandatului pe care le am ca ministru interimar si de asemenea sa va prezint modificarile pe care deja le-am luat la conducerea ministerului, adica secretarii de stat inlocuiti. As vrea sa va spun ca voi asigura alegeri prezidentiale corecte si nu voi propune modificarea niciun act normativ adoptat. Mai mult chiar vom accentua campania de informare cu privire la riscul pe care si-l asuma cei care vor incalca legea, adica votul multiplu", a declarat democrat liberalul.

Vasile Blaga a mai spus ca printre prioritati se afla si managementul fortelor de ordine publica, iar prioritatea zero este asigurarea ordinii publice locale.

"Accentul il vom pune pe actiunea integrata a Jandarmeriei si Politiei locale. Duminica voi organiza o intalnire cu inspectorii tuturor armelor si in acelasi timp as vrea sa spun ca o sa renuntam la spectacolul ultimelor luni ca filtre si deplasari de personal prin toata tara.

Nu poti restructura o institutie decat printr-un efort comun si o colaborare stransa cu serviciile de Informatii, parchetele si serviciul de Vama. Sigur vom depune eforturi si pentru a asigura resursele financiare de care avem nevoie. Ministerul de Interne are nevoie de asa ceva ceea. Nu vrem sa spunem ca suntem favorizati, dar ce trebuie sa i se dea ministerului sa i se dea", a mai declarat vicepresedintele PD-L.

Vasile Blaga a tinut sa precizeze ca momentan ministerul se afla in situatia de la sfarsitul anului 2004 cand a preluat si atunci aceasta functie.

"Va trebui sa depunem toate eforturile pe de o parte ca politistii sa capete increderea in comanda si ii vom sprijini cand va fi nevoie, dar cand vor gresi nu vor fi tinuti in brate. Va trebui sa nu pierdem nicio zi din cele 45 astfel incat Romania sa intre in spatiul Schengen in primavara anului 2011. 2007 si 2008 au fost morti din acest punct de vedere.

Am fost si sunt un adept total al descentralizarii si constat cu regret ca la standardele de cost nu s-a facut nimic de aceea va trebui sa punem presiune pe ministerele de linie si sa facem descentralizarea", a mai declarat ministrul de resort.

Blaga a numit alti secretari de stat la Interne

Vasile Blaga a anuntat ca i-a trimis primului ministru si au fost deja semnate o serie de modificari la comanda ministerului si a precizat ca ele vor mai continua.

"In urma demisiei secretarului de stat Chifor Mihai a fost numit la departamentul de relatie cu prefecturile Mihai Capra care a fost prefect intre anii 2004 - 2008. In urma demisiei secretarului de stat Vrabie Catalin de la departamentul de comisii locale l-am numit pe Liviu Gradinaru, actual director din minister. Nu am adus politicieni in minister cu exceptia domnului Mihai Capra.

L-am inlocuit la departamentul de relatii cu Parlamentul pe Stancu Radu cu comisarul sef Irina Alexe. L-am inlocuit de la departamentul de ordine si siguranta publica pe Paienis Cristian cu domnul Dan Valentin Fatuloiu, consilier la Washington. In urma demisiei lui Serban Nicolae de la departamentul Schengen a fost numit Marian Titulescu. Pe postul vacant de la DGIPI l-am numit pe Pop Stefan Zaharie si prin ordin al primului ministru inspectorul de la conducerea Jandarmeri Costica Simion a fost inlocuit cu Antonescu Olimpiador", a anuntat ministrul interimar de Interne.

Vasile Blaga a anuntat ca va incerca sa modifice raportul de forte din Jandarmerie astfel ca o treime va fi in paza si restul in ordine publica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Vasile Blaga ministru Interne, #asigura alegeri prezidentiale corecte, #inlocui secretari stat Interne , #stiri politice