Viceprimarul PNL al Oradei a demisionat pentru a fi sef al Spitalului Judetean

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 18:53
1260 citiri
Viceprimarul PNL al Oradei a demisionat pentru a fi sef al Spitalului Judetean
Foto: Arhiva

Viceprimarul Oradei, liberalul Gheorghe Carp, a demisionat, vineri, din aceasta functie, pentru a prelua sefia interimara a Spitalului Judetean, concursul pentru functia de manager al unitatii medicale urmand sa aiba loc la mijlocul lunii februarie.

Anuntul numirii in functia de manager interimar a viceprimarului Gheorghe Carp a fost facut printr-un comunicat al biroului de presa al primariei Oradea si survine dupa ce mandatul de manager interimar al Spitalului Judetean, exercitat de inginerul Gavril Grebenisan, a expirat.

"Azi (vineri - n.red.) a expirat mandatul interimar al membrilor comitetului director al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea. Ca urmare, pana la organizarea concursului in data de 14 februarie 2012, domnul Gheorghe Carp a fost numit manager interimar de catre primarul Ilie Bolojan", se arata in comunicatul Primariei Oradea.

Viceprimarul liberal si-a inaintat, vineri, demisia. "Avand in vedere ca functia de manager este incompatibila cu cea de viceprimar, in cursul zilei de azi dl. Gheorghe Carp si-a dat demisia din functia de viceprimar, urmand ca in perioada urmatoare sa fie ales un nou viceprimar, conform prevederilor legale", se mai precizeaza in comunicatul Biroului de presa al Primariei Oradea.

Alegerea unui nou viceprimar ar putea fi supusa votului in plenul Consiliului Local chiar luni, 9 ianuarie, cand forul municipal se va reuni in sedinta extrordinara.

Nici Gheorghe Carp, dar nici fostul manager interimar al Spitalului Judetean, Gavril Grebenisan, nu au putut fi contactati pentru a comenta situatia. De altfel, postul de manager al Spitalului Judetean Oradea a fost in centrul mai multor scandaluri anul trecut.

Managerul interimar al unitatii medicale, Gavril Grebenisan, s-a retras din concursul pentru acest post cu doar cateva ore inainte de organizarea acestuia, iar consursul a fost castigat de singurul candidat, Ritli Laszlo Csongor, fiul ministrului Sanatatii, Ritli Ladislau.

La randul sau, Ritli Laszlo Csongor a anuntat ca demisioneaza la putin timp dupa ce a castigat concursul, imediat ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat ca a demarat o ancheta referitoare la desfasurarea consursului pentru functia de manager al Spitalului Judetean Oradea.

Gheorghe Carp este de profesie medic, el fiind manager al Spitalului Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea pana in 2008, cand a fost ales consilier local pe listele PNL si apoi desemnat, prin votul Consiliului Local Oradea, viceprimar.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#viceprimar pnl oradea, #vicepremiar pnl demisie , #stiri politice