Victor Ponta vrea sa se retraga din politica

Duminica, 25 Octombrie 2009, ora 22:03
3356 citiri
Victor Ponta vrea sa se retraga din politica

Purtatorul de cuvant al lui Mircea Geoana, Victor Ponta, a marturisit ca politica este un domeniu in care activezi ca in orice alte domenii si desi are doar opt ani de cand s-a remarcat ca tanar politician in PSD a declarat ca are de gand sa se retraga din politica pentru a-si continua cariera in Justitie.

"In ultimul an am inteles ca politica e ca orice alt domeniu in care te poti remarca si poti fii stralucit. Am inteles in acelasi timp ca nu e cine stie ce sa ocupi si o functie de ministru si atat timp cat voi ramane in politica voi fi pesedist", a declarat fostul ministru responsabil cu relatia cu Parlamentul in cadrul emisiunii "Zece pentru Romania", de la Realitatea Tv.

In acelasi timp Victor Ponta a marturisit ca peste cativa ani are de gand sa se retraga din politica ca sa isi continuie activitatea in Justitie, dar considera ca a avut succes ca tanar politician pentru ca noul Cod Penal va avea cateva lucruri care au fost facute de el.

"Nu e vorba ca sunt dezamagit de politica, dar peste cativa ani o sa ma retrag ca sa intru din nou in Justitie. Dar mie nu mai imi place si nu voi mai fi un politician generalist, priceput la toate. Imi place numai domeniul meu si peste trei ani o sa fac vechimea prevazuta de Constitutie pentru o anumita functie si imi doresc sa ma reintorc in Justitie unde pot sa fac mai mult decat fac acum", a declarat Ponta.

Victor Ponta a primit de doua ori la rand in cadrul galei "Zece pentru Romania" trofeul la categoria "Tineri Politicieni".

Gusa acuza atitudinea "gen Cronos"

Un alt premiat al galei Zece pentru Romania, din categoria Tineri Politicieni, Cozmin Gusa a declarat duminica ca majoritatea liderilor politici nu ii promoveaza pe cei tineri.

"Marea majoritate a liderilor politici din Romania au avut o atitudine gen Cronos: isi devorau copii ca sa nu le ia locul. Singurul care nu a facut asta este Ion Iliescu. Protejatii lui care l-au dezamagit au fost Teodor Melescanu si Adrian Nastase. In 2004 Nastase si-a sumbinat sansele tocmai din cauza acestei relatii pe care si-a subminat-o cu Ion Iliescu", a declarat consilierul de campanie a lui Mircea Geoana.

Cozmin Gusa a declarat ca s-a retras din politica pentru ca in acest domeniu trebuie sa mai inghiti si el nu poate, dar si esecul de la alegerile locale i-au aratat faptul ca lumea nu il vrea in politica.

"Mediocritatea este mai periculoasa decat prostia. Nu consider ca nu am avut succes si stiu ca proiectele pe care le-am intreprins eu, chiar daca nu pareau credibile la inceput, s-au dovedit sa aiba succes. Sper ca si proiectul cu Mircea Geoana presedinte sa aiba succes", a mai declarat Gusa.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...